Димитър Бербатов е един от кандидатите за президент на БФС. Изборът ще се проведе на 15 март, петък, в София.

Той е издигнат първоначално от Пирин Гоце Делчев, а след това и от елитния Пирин Благоевград, чийто юноша е. Почти 20-годишната му футболна кариера преминава още през Германия, Англия, Франция, Гърция и Индия с екипите на 8 различни отбора.

Шампион и голмайстор на английската Виша лига с Манчестър Юнайтед. През първото десетилетие на 21 век печели на 7 пъти приза за футболист номер 2 на България.

С фланелката на България изиграва 78 мача и вкарва 48 гола, с което става най-добър голмайстор.

През 2008 година основава в фондация Димитър Бербатов, чиято основна мисия е все странно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби.

През 2021 основен кандидат за президентското място в БФС, а на конгреса събира 230 гласа, с 11 по-малко от Борислав Михайлов, който запазва поста си.

Като основни приоритети са посочени – отделяне на професионалния футбол от БФС. Мандатност на президента. Изграждането на повече български футболисти, промяна на формата на шампионата, реформа в детско-юношеския футбол, подобряване на футболната инфраструктура, сътрудничеството с държавата, борба с черно тотото, расизма и дискриминацията.

Стана ясни и спълкома, който ще работи при избора на Бербатов.

„Така сме се опитали да направим нещата, че да има микс от различни хора в различни сфери, които всъщност правят футбола както продукт, какъвто е днес. Аз съм много горд от това, което направихме през тези три години с екипа и каквото и да стане, всеки от наши ходи с високо дигната глава“, сподели Бербатов.