Техническият директор на Лудогорец Козмин Моци говори за спечелването на Суперкупата на България, както и за предстоящите битки срещу Сервет в Лигата на конференциите.

"Всеки трофей е важен и няма значение как си го спечелил. Това дава малко повече самочувствие. След дългата пауза и лагера първият двубой винаги е тежък. В миналото сме правили лоши резултати в тези срещи, но важното сега е, че успяхме да победим", заяви Моци.

start-photo.bg
100 снимки

Румънецът, който на два пъти игра с разградчани в груповата фаза на Шампионската лига, сподели още, че очаква Лудогорец да покаже съвсем различно лице по време на битките със Сервет в плейофната фаза на Лигата на конференциите.

"Лудогорец със сигурност трябва да изглежда по различен начин в Европа и момчетата знаят това. Те съзнават каква е разликата между двубоя с ЦСКА 1948 и този със Сервет. Ще се стремим да постигнем добър резултат още в първия мач в Швейцария, но няма да е лесно. Сервет може да не е някакво голямо име, но е добър отбор. Очаква ни тежка битка и вярвам, че всичко ще се реши на реванша в Разград", допълни техническият директор на "орлите" пред БНТ.

start-photo.bg
38 снимки

Накрая Моци коментира и предстоящите още два дуела срещу ЦСКА 1948 (за Купата и първенството), както и ситуацията в борбата за титлата в Първа лига.

"Не бива да сме притеснени от този факт. Уважаваме ЦСКА 1948 и трябва да излезем в останалите мачове срещу тях по-фокусирани, за да продължим напред за Купата, а и да натрупаме точки в шампионата. Спокоен съм за първенството, защото отборът продължава да се развива. От първия ден собствениците правят всичко възможно, за да върви клубът нагоре", завърши Козмин Моци.