Талантливият футболист на Локомотив Сф Росен Йорданов е едно от откритията в селекцията на четвъртодивизионния тази година отбор. Йорданов никога не е тренирал футбол организирано досега, играл е само в тима на своето родно село Негован.

25-годишният Йорданов има 10 гола за Локо Сф, показва точна и смела стрелба от далечно разстояние, нещо нетипично за школуваните родни играчи, притежава добра техника и поглед върху играта.

Любопитното е, че в неделя Росен Йорданов ще се изправи срещу своя брат-близнак Тодор Йорданов, който играе като централен защитник в отбора на Сокол Негован. Росен пък действа като нападател от втора позиция, така че в неделния двубой от 14 ч. в селото близнаците се очаква често да кръстосват шпаги. Доскоро двамата са играли рамо до рамо в тима на Негован, а сега близнашкото им дуо е разрушено.

Оказва се обаче, че в отбора на Сокол явно залагат много на близнаците, защото в тима разполагат с още две двойки близнаци.

За това разкрива в интервю за lokosf.info кметът и президент на негованци Валентин Павлов.

„За конкретни цели при нас не може да се говори в Негован. Идеята е да се развива футболът в селото да се спортува масово и ние разчитаме на наши местни момчета. Много рядко разчитаме на чужди футболисти. Росен Йорданов, който вече е голмайстор на Локомотив, е наше момче и в неделя ще играе срещу брат си, който му е близнак. Имаме и още 2 двойки близнаци в отбора. Радвам се за Росен и му следя изявите във всеки мач на Локомотив“, споделя кметът на селото.

Мачът Сокол – Локо Сф е в неделя от 14 ч. в Негован.