Отборът на Локомотив Сф е едва четвърти по резултатност в Областните групи в страната през този сезон, при това след 14:1 в първия си мач от СРГ-Север срещу Надежда Доброславци.

Някои „доброжелатели“ веднага се нахвърлиха на „железничарите“, че се хвърлят на умряло куче, но статистиката говори за друго.

Бърз преглед на резултатите само в няколкото кръга до момента в А и Б Областните групи /4-а и 5-а дивизия/ личат три по-големи победи от тази на Локомотив и още много двуцифрени резултати.

За несвикналите с подобни измерения в резултатите фенове те звучат удивително, но всъщност са нещо обичайно на това ниво на футбола ни.

Ето няколко примера:

Отборът на Удар Бяла Черква директно удря в земята столичното Локо със своя разгромен успех с 19:1 срещу тима на Бъдеще Бутово. Този мач е от Б ОФГ-В.Търново-север.

Още два двубоя са завършили с още по-големи победи от тази на Локо Сф срещу Доброславци. Светкавица 1922 Търговище громи с 15:0 Вихър Дългач, а Бенковски Септемврийци разбива Порто Портитовци с 15:1.

Други две срещи в тези дивизии са приключили при резултат 13:2, има доста по 10:0, а еврошампионът Барселона вероятно ще се изчерви от домакинската загуба на своя съименник в България. Барселона Просеник губи с 0:11 от Сокол 2008 Ябълчево също в мач от Б Областна група.