Локомотив София приема Левски в столичното дерби от 11-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на Националния стадион „Васил Левски“ е от 20:00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще може да проследите всичко най-интересно от срещата.

Добрата новина за треньора на „столичните железничари“ е, че Пламен Крачунов е пред завръщане за тима, след като се възстанови от контузия.

По време на паузата за националните отбори Локомотив София се класира за 1/8-финалите в турнира на Купата на България, след като надделя над втородивизионния Левски Лом с 0:1 след автогол на Криситан Григоров.

Още една добра новина за столичани е, че в двубоя за купата Локомотив София може да посрещне следващия си съперник – Локомотив Пловдив в „Надежда“.

В същото време се появи информация, че шампионът на Финландия ХИК Хелзинки проявява интерес към младата звезда на тима Валентин Николов.

От своя страна Левски изигра контрола със Струмска слава по време на паузата. „Сините“ победиха втородивизионния тим с 4:0 на „Герена“, но след мача Станимир Стоилов заяви, че не е доволен от представянето на тима.

Приоритет за клуба ще бъде задържането на Георги Миланов, който се превърна в един от основните футболисти в отбора. Той може да си тръгне при добра оферта още през зимата, но ръководството ще се опита да го задържи с нов договор.

Левски успя да възстанови глобата наложена от БФС за ексцесиите срещу Лудогорец заради продажбата на виртуални билети за предстоящото домакинство на Пирин в 12-ия кръг на efbet Лига.

През седмицата „сините“ представиха новия Управителен съвет, като представиха и изпълнителния директор Иво Ивков.

Мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков сподели от своя страна, че селекцията през зимата ще бъде в малко количество, но с високо качество.