Локомотив София приема Арда в двубой от 34-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „Локомотив“ в столичния квартал „Надежда“ стартира в 17:30 часа и ще може да я проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка.

Локомотив доиграва сезон, след като вече няма шанс за седмото място. Столичните „железничари“ направиха добър сезон, в който стигна до полуфиналите в турнира за Sesame Купа на България, но отпадна по драматичен начин от ЦСКА 1948 след продължения в реванша в Бистрица. В предишния кръг „червено-черните“ направиха равенство 1:1 със Славия. 

Старши треньорът Станислав Генчев няма да може да разчита в днешната среща единствено на наказания Селсо Рапосо, като в тима няма контузени играчи.

В последните дни се писа за интерес от страна на ЦСКА 1948 към триото на локомотивци – Антонио Вутов, Дейвид Малембана и Рапосо. На свой ред пък „железничарите“ следят футболиста на „червените“ - Карлос Охене, както и Георги Николов от Ботев Враца, който играе под наем в Спортист Своге.

Арда ще направи последен опит да се пребори със Славия за седмото място, но това минава през задължителни три точки в „Надежда“. "Белите" имат аванс от пет точки пред кърджалийци, които останаха в играта след обрат над пловдивчани с 2:1 у дома в последния кръг. Кърджалийци нямат загуба в седем поредни срещи в първенството, като в последните си два с локомотивци направиха равенство 1:1 в столицата и спечелиха с класическото 3:0 у дома.

Неприятните новини за Александър Тунчев са свързани с наказания за две срещи Абубакар Тунгара, докато контузени са Жуниор Палмарес и Шахредин Букхолда. Все пак към състава се очаква да се завърне Милен Стоев.

В първата среща след разделянето на първенството Арда разгроми Локо София с класическото 3:0.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


17:30 часа | ЛОКОМОТИВ СОФИЯ – АРДА  0:0

efbet Лига, плейофи, 34-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ (3-4-1-2): Бабукар Гайе – Алан Диас, Дейвид Малембана, Матеус Дуарте – Юлиан Ненов, Божидар Кацаров, Красимир Милошев, Ивайло Найденов – Антонио Вутов – Карлос Франса, Станислав Костов

Старши треньор: Станислав Генчев

АРДА (4-2-3-1): Анатоли Господинов – Милен Желев, Умар Сако, Алекс Петков, Джуниет Али – Илия Юруков, Радослав Цонев – Ел Мами Тетах, Станислав Иванов, Светослав Ковачев – Преслав Боруков

Старши треньор: Александър Тунчев


Главен съдия: Красен Георгиев, град Варна

Стадион: „Локомотив“, град София


Начало: 17:30 часа

Пряко по: DIEMA SPORT