Стражът на Локомотив София Бабукар грабна приза за Играч на мача след успеха с 2:0 срещу Ботев Пловдив. Той се отличи с девет спасявания срещу "канарчетата".

"Това е страхотна победа, не бяхме печелили от известно време, беше добър мач. Имаше доста шум от феновете, доста напрежение. Страхотна атмосфера", коментира Гайе след срещата. 

"Винаги искам да се доказвам, да, имаше много удари, ако можеш да ги спасиш. Това е работата на вратаря. Добър мач за мен, но и за отбора, справихме се чудесно", каза вратарят.

"Трудно е, но ние сме професионалисти. Даваме всичко от себе си, понякога печелиш, понякога губиш - това е футболът. Днес имахме добри минути, вкарахме гол, беше отменен, вкарахме втори. Днес натрупахме увереност", сподели още той.

Бабукар Гайе бе запитан и за подлагането на футболисти от Локомотив София на детектор на лъжата: "Аз не съм, така че..."

"Винаги е добре, когато останалите футболисти помагат с адаптацията. Моят треньор на вратарите Йордан Господинов ми помага много, стартирах добре и се надявам така да остане. Да, мисля, че ще съм тук и следващия сезон", допълни стражът.