БФС обмисля да направи компромис със стадионите на два от отборите в efbet Лига, които нямат осветление. Става въпрос за новака Спартак Варна и Локомотив София. Пред лицензионната комисия "соколите" са заявили „Хювефарма Арена“ в Разград, а железничарите „Васил Левски“ за домакинските си срещи. Там те трябва да приемат съперниците си, докато изградят осветленията на своите съоръжения.

Процесът вече е започнал, а проверка на БФС е установила, че и двата клуба работят бързо и усърдно. Ето защо от централата може да направят компромис заради феновете на двата клуба и сериозността им в процеса.

От СТК, която изготвя програмата, планират да сложат първите домакинства на Спартак Варна и Локомотив София в ранния часови пояс – в светлата част от деня. За юли това е 18:30. часа. Така няма да се налага използването на осветление и червено-черните ще могат да играят в „Надежда“, а соколите във Варна. И двата стадиона отговарят и на другия критерий за лицензиране – системата ВАР.

Първото домакинство на спартаклии е още на старта – срещу Славия (8-11 юли). Железничарите пък ще играят за първи път у дома във втория тур, когато приемат ЦСКА (15-18 юли). 

„Васил Левски“ ще бъде използван и от Хебър. Клубът от Пазарджик също е анонсирал изграждане на осветление на своя „Георги Бенковски“, но към момента не са предприети реални действия. Затова и от БФС ще направят компромис само с Локомотив София и Спартак Варна. Хебър вече е договорил осветление – това на Царско село. Заради по-сложната логистика с преместването му от София и поставянето на стадиона в Пазарджик процесът ще се забави. Хебър взима и информационното табло на доскорошния участник в елита.