Локомотив София победи Ботев с 2:0 на стадион "Христо Ботев" в мач от групата на "Лигата на конференциите" в efbet Лига. Попаденията за столичните "железничари" бяха дело на Карлос Франса и Станислав Костов. С тази победа Локомотив София остава 9-и с актив от 41 точки, докато Ботев запазва 10-а си позиция с 32 пункта на сметката си. 

"Канарчетата" опитаха да отбележат и натискаха през почти цялата среща, като на два пъти уцелиха гредата, но така и не успяха да се разпишат. Локомотив София бе клиничен в своите положения и успя да спечели срещата, като стражът Бубакар Гайе блесна с няколко невероятни спасявания.

start-photo.bg
22 снимки

В 8-а минута Локомотив София успя да открие резултата, след като Георги Аргилашки допусна груба грешка и изпусна топката, а Алан Диаш успя да вкара кълбото в опразнената врата. Съдията реши сам да прегледа ситуацията и прецени, че има нарушение срещу стража на Ботев, а попадението бе отменено.

Малко след това Красиан Колев изпълня пряк свободен удар в близост до противниковото наказателно поле, като полузащитникът реши да стреля директно, а топката се отби от напречната греда. Късмет за Локомотив София!

В 27-а минута Селсо Рапосо от Локомотив София отправи центриране с десния крак в наказателното поле, а Давид Малембана се извиси добре във въздуха, като стреля с глава, но топката профуча встрани от дясната греда на Георги Аргилашки. Секунди след това Антонио Вутов центрира от последвалия ъглов удар, а Божидар Кацаров отправи удар с глава, но стражът на Ботев бе добре пласиран и успя да улови.

В 45-а минута Антонио Вутов подаде към Карлос Франса, който овладя и преодоля страхотно Виктор Генев, а нападателят премина покрай Аргилашки, за да отбележи на опразнената врата и да открие резултата - 1:0 за Локомотив София.

В 56-а минута Антоан Бароан бе добре изведен в наказателното поле и отправи удар по диагонала, но Бабукар Гайе са намеси и изби в корнер. От последвалия ъглов удар Ван Хертъм отклони към Бароан, като нападателят отново стреля, но стражът на Локомотив София пак съумя да реагира.

Секунди след това Мартин Секулич овладя топка в противниковото наказателно поле и опита техничен удар, но Гайе спаси атрактивно с една ръка. Само корнер за Ботев! Ботев бе близо да се разпише, след като Антоан Бароан и Красиан Колев размениха двойно подаване, а ударът на последния срещна напречната греда след получилия се рикошет. Късмет за Локомотив София!

В 70-а минута Мартин Секулич размени чудесно двойно подаване със свой съотборник, след което отправи силен удар с десния крак, но Бабукара Гайе отново реагира превъзходно и изби в корнер. В 74-а минута Самюел Супрайен не успя да пресече добре подаване в наказателното поле и Станислав Костов връхлетя върху топката, като шутира, но централният защитник блокира първоначалния опит. При добавката обаче нападателят не сбърка и вкара топата във вратата на Ботев - 2:0 за Локомотив София.

Секунди след това Роеи Херман демонстрира страхотна техника в близост до противниковата врата, а накрая стреля мощно с десния крак, но Гайе успя да реагира и изби в корнер. До края на срещата Ботев опитваше да затрудни Локомотив София, да атакува и да притиска противниковата врата, но така и не съумя да достигне до попадение.

Стартови състави:

Ботев: 1. Георги Аргилашки, 3. Па Конате, 4. Виктор Генев, 5. Красиан Колев, 9. Мартин Секулич, 11. Антоан Бароан, 15. Джеймс Етоо, 17. Николай Минков, 18. Самюел Супрайен, 20. Антонио Перера, 24. Джаспър Ван Хертъм

Треньор: Бруно Балтазар

Локомотив София: 1. Бабукар Гайе, 13. Селсо Рапосо, 89. Матеус Дуарте, 33. Алан Диас, 12. Бруно Франко, 26. Красимир Милошев, 44. Божидар Кацаров, 70. Димо Бакалов, 39. Антонио Вутов, 5. Дейвид Малембана, 11. Карлос Франса

Треньор: Станислав Генчев