Отборът на Локомотив София приема Ботев Пловдив в мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Срещата е днес на стадион „Васил Левски” в столицата и е с начален час 16:45 и може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg пък ще проследим развитието на мача минута по минута.

Двата тима ще се опитат да се завърнат на победния път в елита, след като влязоха в негативни серии. Столичните „железничари” нямат успех в последните си три мача във всички турнири, докато Ботев не успя да победи в последните си два двубоя.

Добрата новина за домакините е завръщането на Октавио в състава на Иван Колев. От началото на сезона нападателят има четири попадения на сметката си и определено е един от основните играчи на „червено-черните”. Октавио пропусна двубоя за Купата на България с Локомотив Пловдив заради наказание.

Наставникът на гостите Азрудин Валентич ще бъде лишен от услугите на Дилан Мертенс, който пропуска срещата заради червения си картон в последния мач.

Двубоят между Локо Сф и Ботев Пд е първият между двата тима на елитно нито от 2015 година. В преките срещи домакините от София имат сериозен превес с 53 победи на сметката си срещу 26 успеха за „канарчетата”.

Въпреки отличното си представяне от началото на сезона, Ботев все още няма записана победа като гост в шампионата.

Вероятни състави:

Локомотив София: Любенов, Рапосо, Крачунов, Кацикас, Орачев, Кацаров, Милошев, Александров, Октавио    , Пинсон, Бумиди

Резерви: Витков; Чипев, Семерджиев, Вал. Николов, Стоилов, Лолала

Ботев Пд: Аргилашки, Супрайен, Янсон, Генев, Минков, Току, Тонев, Па Конате, Рабей, Неделев, Маркиньос

Резерви: Ханкич; Работов, Чернев, Филипов, Цикарски, Ето'о, Бароан