Ботев Пловдив приема Локомотив София в среща от 32-рия кръг на efbet Лига. Двубоят на „Христо Ботев“ започва в 19:15ч. и в него пловдивчани ще търсят първи успех на своя стадион след завръщането.

Очаквано или не, Ботев все още няма успех и дори отбелязан гол на „Колежа“. „Канарчетата“ ще опитат от третия път да се доберат до успеха, след като загубиха на своя стадион от Левски и Лудогорец. И двата тима на практика нямат шанс за седмото място, даващо право на участие в бараж за европейските клубни турнири, като същевременно са си гарантирали мястото в елита за следващия сезон.

През седмицата стана ясно, че наставникът Бруно Балтазар ще води тима в оставащите мачове до края на сезона, след което ще напусне клуба. Същото важи и за Азрудин Валентич, който бе със статут на съветник по спортните въпроси на боса Антон Зингаревич, а преди това старши треньор.

Столичните “железничари” също са в серия от негативни резултати, което принуди клубното ръководство да подложи играчите на детектор на лъжата. Проверката е била извършена в офиса на най-известната сертифицирана компанията, занимаваща се с такива изследвания в страната. Всички футболисти са минали полиграфа успешно.