Отборите на Ботев Враца и Локомотив София не се победиха в ключов сблъсък за оставане в efbet Лига. Двата тима завършиха 1:1 след голове на Димитър Митков и Диего Фераресо, макар че мачът изобилстваше от голови ситуации. 

Lap.bg
17 снимки


Домакините стартира добре и още в първите минути имаха няколко добри възможности за откриване на резултата. В седмата минута Бентахар центрира към непокрития Мартин Николов, но той не успя да отправи най-добрия изстрел и топката завърши в ръцете на Дамян Дамянов.

Отговорът на Локомотив не закъсня и десетина минути по-късно столичните "железничари" вече имаха аванс след гол на Димитър Митков. Октавио подаде надясно за Кацаров, който центрира към наказателното поле, където защитата на врачани се намеси ужасяващо и не успя да изчисти. Така кълбото отново се озова в краката на Октавио, който центрира наново към Митков, а юношата на Лудогорец с глава изведе отбора си напред с първото попадение с "червено-черната" фланелка. 


Домакиите оцеляха в 28-ата минута, след като Матеус Дуарте засече центриране от корнер, но изстрелът му премина покрай вратата на Костов. Секунди по-късно пък Браян Переа опита късмета си, но не затрудни Дамян Дамянов. 

Авансът на Локомотив издържа само 15-ина минути, тъй като след половин час игра Диего Фераресо възстанови равенството. Стражът на гостите излезе да посреща напредващия Мохамед Бентахар, който с лекота го прехвърли и центрира към оставения напълно сам Диего Фераресо. За бразилеца остана лесната задача необезпокояван да прати топката във вратата за 1:1. 


Втората част започна с ключово спасяване на Красимир Костов. Димитър Митков овладя прекрасен пас на Мики Орачев и моментално стреля към вратата на Ботев, но стражът на домакините се справи блестящо и опази мрежата си от нов гол. 

В 63-ата минута Божидар Кацаров се озова на върха на атака на Локомотив, но не успя да отправи обещаващ изстрел, тъй като Костов бе застанал на правилното място и опази вратата си. 

До последния съдийски сигнал двата тима опитваха да променят развоя на събитията, но без успех. Така и Ботев, и Локомотив взимат по точка, което помага повече на "железничарите", които въпреки равенството, правят огромна крачка в битката си за оцеляване и разчитат на провал на Царско село. Локомотив остава 12-и с 30 точки, а врачани са предпоследни с 24 пункта. 


Ботев Вр - Локо Сф  КР 1:1 
0:1 Димитър Митков 17'
1:1 Диего Фераресо 32'


СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Ботев Вр: 
76. Красимир Костов, 22. Диего Фераресо, 18. Илия Миланов, 3. Луиз Фелипе, 77. Мартин Николов, 6. Антонио Георгиев, 94. Юлиан Ненов (к), 11. Виктор Василев, 19. Браян Варгас, 20. Мохамед Бенахар, 24. Стефан Гаврилов 

Треньор: Дженаро Йецо

Локомотив Сф: 1. Дамян Дамянов, 26. Красимир Милошев (к), 5. Йоргос Катсикас, 6. Пламен Крачунов, 4. Мики Орачев, 89. Матеус Дуарте, 8. Симеон Славчев, 44. Божидар Кацаров, 10. Валентин Николов, 45. Димитър Митков, 58. Октавио 

Треньор: Иван Колев 

Съдия: Георги Иванов
Стадион: "Христо Ботев", гр. Враца