Черно море победи Локомотив София с 2:1 на „Тича“ в ранния двубой от съботната програма в efbet Лига. Срещата във Варна предложи доста интересни моменти, но „моряците“ бяха по-съобразителни и в крайна сметка триумфираха.

В средата на първата част „железничарите“ имаха сериозни претенции за дузпа след удар на Юли Ненов в ръката на Панов. Малко по-късно обаче варненци откриха чрез Мади Кета, възползвал се от грешка при изнасянето. Столичният тим възстанови равенството в 57-ата минута чрез Селсо Рапосо, но Васил Панайотов донесе победата на морския тим около четвърт час преди края.

С успеха тимът на Илиан Илиев излезе на 5-ата позиция с 28 точки, а този на Станислав Генчев остава на 7-ото място с три по-малко.

startphoto.bg
31 снимки


Преди да е изминала и минута Франса опита далечен изстрел, но Георгиев изби над напречната греда. 60 секунди след това отново Франса бе замесен в нещо интересно, но бе неутрализиран, преди да стреля. Варненци отвърнаха с удар на Босанчич с глава след центриране от корнер, но опитът бе неточен. Курьор също опита късмета си с изстрел от малък ъгъл, ала Любенов изби в ъглов удар с помощта и на страничната греда.

Точно след четвърт час игра Курьор се измъкна сам срещу Любенов и опита прехвърлящ удар, но стражът се намеси решаващо. "Железничарите" имаха сериозни претенции за дузпа в 21-ата минута, когато Юли Ненов стреля отблизо и топката спря в ръката на Цветомир Панов.

Минути след това Франса изпусна много добро положение, след като се пребори с бранител в зелено и бяло и пусна топката покрай Георгиев, но Дичев изби от голлинията.

Мади Кета пресече пас на Алан Диас, като впоследствие излъга самия бразилец и Вутов и стреля. Любенов спаси първия изстрел, но при добавката нямаше прошка от 2-3 метра - 1:0 за варненци.

Почти с началото на втората част дойде и първото опасно положение - удар на Клементе бе блокиран, но след размяна на още 2-3 паса топката отиде у Беншаа вдясно, а той с успореден пас опита да намери Кета във вратарското поле. Авторът на гола нанесе удар по топката, но нямаше сила да я прати във вратата.

Юлиан Ненов засече хубаво центриране отляво, плонжирайки, но ударът му с глава бе отразен от Георгиев със сетни сили.

В 57-ата минута резултатът бе изравнен - Рапосо се възползва от чудесно центриране от левия фланг във втора поредна атака на столичани и от няколко метра не остави шансове на Георгиев, разстрелвайки го с глава.

Малко повече от четвърт час преди изтичането на редовното време Кета пусна много хитър пас от фланга към наказателното поле, където намери Панайотов, а вътрешният халф я прати в мрежата на Любенов с помощта и на рикошет в крака на бранител в червено и черно.

Само 2 минути по-късно Ивайло Найденов можеше да направи 2:2, но Георгиев показа страхотен рефлекс при удара по земя на юношата на Левски.

В самия край на мача и влезлият от пейката Илия Димитров можеше да изравни, стреляйки от десетина метра, но Георгиев за пореден път се изяви в добра светлина и прати топката в корнер.


FT  / Черно море - Локомотив София 2:1

1:0 Мади Кета 31`

1:1 Селсо Рапосо 57`

2:1 Васил Панайотов 74`

 

Черно море: 22 Георги Георгиев, 3 Живко Атанасов, 15 Петар Босанчич, 2 Цветомир Панов, 32 Мартин Дичев, 7 Матеус Клементе, 71 Васил Панайотов , 88 Мимито Биаи, 31 Закария Беншаа, 20 Мади Кета, 19 Матиас Курьор

Треньор: Илиан Илиев

Локомотив София: 24 Александър Любенов, 22 Ивайло Найденов, 33 Алан Диас , 3 Марио Петков, 13 Селсо Рапосо, 26 Красимир Милошев, 44 Божидар Кацаров, 39 Антонио Вутов, 94 Юлиан Ненов, 45 Димитър Митков, 11 Карлос Франса

Треньор: Станислав Генчев