Отборът на ЦСКА 1948 е новият временен лидер в efbet Лига. В неделя вечерта отборът на Любослав Пенев надви гостуващия на стадион „Витоша“ тим на Локомотив София с резултат 2:0 в двубой от седмия кръг на шампионата. И двете попадения паднаха през втората част и бяха дело на Ивайло Чочев в 50-ата и на Ангел Бастунов в 76-ата минута.

Още през първото полувреме и двата състава останаха с човек по-малко, след като първо Александър Колев получи директен червен картон в 21-ата минута, а в добавеното време същия цвят видя и Карлос Франса.

Антон Узунов
100 снимки

Мачът като цяло премина на бавно темпо, като и двата отбора имаха своите шансове. „Железничарите“ изиграха силен първи половин час, но след това отстъпиха инициативата и „червените“ взеха превес в контрола. През втората част домакините материализираха превъзходството си и с две попадения.

По този начин ЦСКА 1948 се изкачи на върха със с 17 точки, докато Локомотив Сф остава девети с 9 пункта. В следващия кръг „червените“ гостуват на ЦСКА, докато „железничарите“ приемат новака Спартак Варна.

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ

Отзивите след двубоя:

Любо Пенев за мача срещу ЦСКА: Това е следващият двубой, такава е програмата​


Преди началото на мача двата клуба отдадоха дължимото уважение на момчетата, които защитаваха техните цветове в най-долното ниво на родния футбол - областната група.

Първият шанс за някой от двата отбора дойде още във втората минута и бе на сметката на гостите. Димо Бакалов стреля опасно директно от пряк свободен удар пред наказателното поле, но над вратата на Даниел Наумов.

"Железничарите" играеха по-добре в първите минути и имаха хубав шанс да открият резултата в 14-ата минута. Топката беше центрирана отдясно в наказателното поле, а на далечната греда тя бе засечена от движение от Симеон Славчев, но Дани Наумов успя да отрази. Последваха опит за добавка на Димо Бакалов, който обаче падна в наказателното поле и бе блокиран.

LAP.bg
77 снимки

Мачът не тръгна никак добре за домакините, които останаха и с човек по-ммалко в 21-ата минута, когато Александър Колев беше изгонен с директен червен картон. Три минути преди това нападателят удари с лакът пред наказателното поле на домакините Матеус Дуарте в ситуация без топка в близост до двамата футболисти. Главният съдия Валентин Железов беше извикан да прегледа ситуацията със системата ВАР и реши да вдигне заслужен червен картон на Колев.

В 35-ата минута Марио Топузов засече с глава центриране отдясно в наказателното поле, но слабо и над вратата.  

В първата минута от добавеното време Топузов проби добре в половината на гостите и подаде надясно за Октавио, който шутира по тревата пред дъгата на наказателното поле, но на безопасно разстояние от дясната греда на Любенов.

Буквално в последните секунди на трите добавени минути и Карлос Франса от Локо София трябваше да напусне принудително мача. Нападателят направи много глупаво и ненужно нарушение на центъра в близост до тъчлинията и съдията му извади жълт картон, който му беше втори и численото равенство на терена беше възстановено. Наставникът на „железничарите“ Станислав Генчев пък се вбеси и от действието на неговия футболист.

За старта на второто полувреме Любослав Пенев направи двойна промяна. В игра се появиха Георги Русев и Енрике Рафаел на местата на Денислав Александров и Марио Топузов. 

Четири минути след старта на втората част ЦСКА 1948 поведе. Рафаел Енрике комбинира с Октавио в половината на Локомотив, а бразилецът с едно докосване я остави за Чочев, който напредна към наказателното поле и с мощен удар по тревата от дистанция намери долния десен ъгъл на Любенов – 1:0. Това бе осмият му гол в шампионата от началото на сезона.

В 65-ата минута домакините имаха чудесна възможност за второ попадение. Ангел Бастунов получи отляво в наказателното поле, обърна се елегантно и предостави топката на свободния Чочев, който стреля точно пред наказателното поле, но над вратата на Любенов.

"Червените" подпечатоха успеха си в 76-ата минута, когато удвоиха преднината си. Георги Русев получи на десния фланг и центрира в наказателното поле, където Ангел Бастунов изпревари Матеус Роча, пое топката и сам срещу вратаря то прехвърли и реализира за 2:0.

Две минути след това Локомотив имаше хубава възможност да се върне в двубоя. Илия Димитров успя да заеме по-добра позиция от Джонатан Перейра на границата на вратарското поле и нанесе страхотен ножичен удар с десния крак, но в ръцете на Наумов.

До края на мача ЦСКА 1948 изпусна да отбележи трето попадение, но въпреки това се изкачи на върха в efbet Лига с успеха.


FT | ЦСКА 1948 – ЛОКОМОТИВ СОФИЯ  2:0

1:0 Ивайло Чочев 49'

2:0 Ангел Бастунов 76'

Червени картони: Александър Колев (ЦСКА 1948) 21'; Карлос Франса (Локомотив София) 45+3'

efbet Лига, 7-и кръг

Стартови състави на двата отбора:

ЦСКА 1948 (4-1-4-1): 29. Даниел Наумов (к) - 4. Ангел Лясков, 14. Хелинтон Джордж, 22. Реян Даскалов, 19. Стив Фуртадо ж.к. - 18. Ивайло Чочев - 11. Денислав Александров, 39. Парвиз Умарбаев, 58. Окавио Мерло, 7. Марио Топузов - 9. Александър Колев ч.к.

Резерви: 33. Генадий Ганев (вр), 10. Георги Русев, 20. Ангел Бастунов, 24. Лазар Марин, 17. Енрике Рафаел, 2. Джонатан Перейра, 3. Стефан Цонков  

Старши треньор: Любослав Пенев

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ (3-4-1-2): 24. Александър Любенов - 21. Камен Хаджиев, 89. Матеус Дуарте, 33. Алан Диас - 13. Селсо Рапосо, 8. Симеон Славчев, 26. Красимир Милошев (к), 11. 70. Карлос Франса 2x ж.к./ ч.к.  - 70. Димо Бакалов - 45. Димитър Митков, 39. Антонио Вутов

Резерви: 1. Дамян Дамянов (вр), 44. Божидар Кацаров, 10. Валентин Николов, 9. Илия Димитров, 28. Борис Кръстев, 15. Лука Иванов, 18. Християн Чипев 

Старши треньор: Станислав Генчев


Главен съдия: Валентн Железов, град Бургас

Стадион: „Витоша“, Бистрица