Бившият играч на Локомотив София и Левски Цветан Генков сподели пред „Мач Телеграф“ мнението си за ситуацията в двата му бивши клуба преди днешното дерби.

Той е сигурен, че и "железничарите" и "сините" ще вървят напред, но се нуждаят от повече търпение от страна на феновете си. Генков се надява спадовете във формата и на Локо, и на Левски да бъдат преодолени скоро.

„Локо Сф и Левски са отбори на сърцето ми. Не се представят особено добре към този момент. Има спадове и това е нормално. Това е една игра и за да ги няма тези спадове, може би трябва да вложиш повече.

На Левски положението е затруднено заради липсата на пари. Тук не говоря само за футбола, а за всички спортове. В последно време Левски показа, че и с малко пари става. Взеха и Купата на България, когато начело на отбора беше Станимир Стоилов.

Едно от най-важните неща е търпението, за да се изгради един стабилен отбор. А българите нямат това търпение. Всеки път го казваме, че трябва да сме търпеливи, но не го правим. Надявам се този път да се прояви повече търпение и всички фенове да подкрепят Левски независимо дали губи или печели", коментира пред "Мач Телеграф" Цветан Генков.