Новият треньор на Локомотив София Данило Дончич даде интервю за "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. Сърбинът говори за целите си като наставник на "железничарите".

"От моя страна нямаше никакви съмнения, аз имам голяма връзка с Локомотив София. Когато и да ме бяха извикали за треньор, аз нямаше да откажа. Нямаше много преговори, с 2-3 думи се разбрахме и започнахме да работим. Трябва да излезем от тази дупка, този лош период по най-бързия начин. Не трябва да се очаква някаква красота в играта, това не става за една нощ. Ще играем за точки, моята лична цел е да сме в горната част на класирането", сподели Дончич.

"Много хора очакват резултати веднага, а това не става. Всеки един треньор има своята философия. Трябва време, за да станат нещата. Трябва да се запозная с футболистите, всеки да се раздаде максимално. Така ще съм доволен, дори да паднем. Ако няма раздаване и хъс, тогава вече идва проблемът. Моята филосфия е максимално раздаване, агресивна игра, тичане и пресиране. Ако е възможно с времето да играем един нападател футбол", каза още той.

"Трудно е да се мотивират футболистите, когато резултатите са лоши. Особено в отбор като Локомотив София с традиции и история. Моята работа е да ги вдигна. Мисля, че имаме добра група като хора и характер. Всеки един от тях има качество, затова съм тук. Трябва да извлечем максимума от всеки един. Трябва да направим едно единство между тях и да взимаме точки", допълни бившият футболист на Локо София.

"Очаквам феновете да застанат зад отбора и да забравят всички проблеми и още от мача със Славия да ни подкрепят. Това ще е голям плюс за Локомотив София. Моя цел е да направим единство между играчи, ръководство и фенове, тогава може да вървим напред и да изпълним целите за сезона", завърши треньорът.