Нападателят на Локомотив София – Димитър Митков, сподели какви са неговите цели през настоящия сезон, в който той вече отбеляза 6 попадения. Стрелецът на „железничарите“ се върна и към периода си в Лудогорец, в който се е сблъскал в пълна степен с прехода от юношески към мъжки футбол.

Ето какво каза Митков за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

„Работим усилено и вече личат резултати. Ще продължаваме така. Като нападател винаги съм изпълнявал наказателните удари, но треньорът определя това. Не беше лесна топка при единия гол, просто идва отвътре”, започна нападателят.

37 снимки

„Колкото повече вкарваш, толкова по-лесно става. Идва ти и повече самочувствие. Качествата, които един нападател трябва да притежава са много. С повече труд, резултатите се показват“.

„Нямам претенции дали да играя с някой или сам. Както реши треньорът, аз проблем нямам. С него се познаваме от Разград, даде ми шанс, благодарен съм. И тук ми дава шанс”, продължи той.

„Има доста потенциал в нашия отбор. Всяка тренировка гледам да давам 100%. Работя усилено. Със сигурност битката за оцеляване не ни минава през главата. Стремим се да сме по-напред в класирането“.

„В Разград ми минаха по-ранните години. Там се работи без забележки и професионално, само хубаво съм видял. Нивото е много високо, всеки, който е бил знае, че не можеш да попаднеш случайно. Помня първата тренировка. Бях по-малък, имаше напрежение, след като попаднах при тези играчи. Мисля, че Кешеру е един от най-качествените нападатели, играли в нашето първенство. Не мисля, че е невъзможен пробива юношески към мъжки футбол. Целите ми са и индивидуални, и отборни. Надявам се с головете да помагам. Двете неща вървят едно с друго“, завърши Митков.