Предводителят на Локомотив София – Данило Дончич, призова, че не иска тимът му повече да подарява точки при домакинствата си. Сърбинът остана доволен след успеха с 1:0 над Берое, което сложи точка на серия от август месец без победа като домакин.

„Първо искам да поздравя и двата отбора, специално нашите момчета, които се раздадоха, въпреки тежката обстановка, която създадохме сами. С недостатъчно точки и позиция в класирането, но успехът да се преборят с такъв натиск е голям. Берое изигра силен мач. Срещата беше тактическа, а не хубава за гледане, но и двата отбора се нуждаеха от точките. Ние не бяхме в ситуация да гледаме играта, а гледаме умно да печелим точките. Направихме го днес. Имахме някакви ситуации, но първият гол почти реши мача и знаехме, че оттук нататък срещата е друга“, стартира Дончич.

„Всеки треньор играе в схема спрямо качествата на футболистите си. Когато аз дойдох, започнахме с трима отзад. Сега това вече не върви, тъй като имаме контузени. Трима основни в защита са аут и бяхме в ситуация да променяме. С трима нападатели е и по-офанзивно. Няма накъде вече тук да даваме точки в Надежда. Днес излязохме не с безумни натискания, а с умна игра да победим и така стана“.

„Имаше обремененост, че нямахме победа тук от август. Феновете ни не са търпеливи и ни критикуват, което е нормално. От август е много време да не сме били, но се радвам, че тази ситуация замина“, завърши Дончич.