В отбора на Локомотив София ще имат повод да почерпят, след като осветлението на стадион „Локомотив“ вече е факт.  В четвъртък „червено-черните“ вдигнаха четирите пилона на съоръжението и в следващите дни започват тестовите периоди.

Поставянето на осветлението струваше на „червено-черните“ над 600 хиляди лева. Всеки един от стълбовете-гиганти е с дължина от 33 метра, тегло 5 тона и разполага с 22 прожектора. До началото на този сезон Локомотив София играеше домакинските си мачове на Националния стадион „Васил Левски“, което е струвало на клуба над 320 хиляди лева.

Очаква се осветлението официално де „дебютира“ при следващото домакинство на „железничарите“, което ще бъде срещу Ботев Пловдив. Историческият момент ще е на 31 юли (неделя). Двубоят с „канарчетата“ е от 18:30 часа и се очаква прожекторите да бъдат запалени към края на срещата.

Антон Узунов
53 снимки

Вече следващото домакинство – срещу Локомотив Пловдив, почти сигурно ще се проведе изцяло под светилната на прожекторите. Очаква се сблъсъкът да е от 21:00 часа на 13 август, но все още не е обявена официалната програма.

Както е известно, босът на столичните „железничари“ Иван Василев обяви, че е теглил половин милион лева кредит, за да постави лампи на стадиона. Такова е изискването на БФС за домакинските срещи в efbet Лига. От централата дадоха срок на Локо София до края на август. Столичани обаче са готови повече от месец преди това.

Локомотив не беше играл домакинските си мачове от елита на това съоръжение от 2015 година, когато отборът фалира и изпадна в аматьорските дивизии. В първия си мач на стадиона в столичния квартал „Надежда“ обаче тимът отстъпи с 0:1 от Черно море на старта на сезона.