Футболният Локомотив София домакинства при завръщането си в елита на Националния стадион “Васил Левски” заради липса на задължителното работещо осветление на съоръжението в “Надежда”. Още в началото на сезона собственикът Иван Василев обяви, че се надява на помощ от държавата за решаването на този проблем. По последни данни, за да светне стадион “Локомотив”, са нужни 640 000 лева, пише 24 часа.

Председателят на ОСК “Локомотив” Даме Стойков и кметът на район “Надежда” Димитър Димов коментираха темата с изграждането на осветление на пресконференция, на която бе награден спортист №1 на “железничарите” за 2021 г. Според тях клубът е направил това, което зависи от него, а двамата се надяват на подкрепа от новия спортен министър Радостин Василев. Олимпийската шампионка в бокса Стойка Кръстева стана №1 на “Локомотив”.

“За мен тази награда е голяма чест и удоволствие. Тя не е плод само на моя труд, а и на труда на целия екип зад мен. Много съм благодарна за подкрепата, която получих”, заяви тя. Нейният треньор - Борислав Георгиев, бе награден за №1 сред колегите си в клуба за 2021-а, а отборите по баскетбол за кадети и кадетки също бяха отличени. “Тези успехи, които постигнахме през 2021-а са плод на работата в последните 7-8 г. Трениращите деца се увеличиха многократно, възстановихме училището и общежитието. Изпращаме много успешна година. Всичко е благодарение на екипната работа. Ние сме като едно голямо семейство”, заяви Даме Стойков.