Феновете на Локомотив София организират възпоменателно шествие и полагане на венци по повод 50-годишнината от гибелта на легендата на „столичните железничари“ и Левски – Никола Котков. Събитието ще се проведе на 30 юни от 18:00 часа в столичния квартал „Надежда“.

На тази дата през 1971 година Георги Аспарухов – Гунди и Никола Котков загиват в автомобилна катастрофа на път за Враца.

"На 30.06.21 г. (сряда) от 18:00 ч. ще се проведе възпоменателно шествие и полагане на венци по повод 50 години от гибелта на бележития футболист на Локомотив София – Никола Котков. Събитието ще е под надслов „Никола Котков – 50 години във вечността“
 
Сборният пункт на шествието ще бъде откритият преди година Мемориален комплекс на Никола Котков – (преобразеният с цветни графити и ликове на Никола Котков трафопост на ул. „Хаджи Мано Стоянов“, (ж.к. "Надежда" 1, зад кафе бар Релакс).
 
Маршрутът на шествието е: по тротоара на бул. „Ломско шосе“ посока метростанция „Хан Кубрат“, на светофара се завива вдясно по ул. „Хан Кубрат“, с крайна точка Паметника на Никола Котков (ул. „Калотина“, в ж.к. „Надежда 1“).
 
Часът на поднасяне на венците на паметника на Никола Котков е 19:00 ч.
 
В шествието ще участват много знакови лица от спортните дружества на ОСК Локомотив и футболен клуб „Локомотив“ София.
 
Организатори на събитието са „УО Железни Бригади‘, „Официален фен клуб „Локомотив“ София, жители на район „Надежда“, Локомотивската общественост, с подкрепата на Район „Надежда“, написаха от Общината.