В петък, 10 септември, от 20:30 ч. Пирин гостува на Локомотив (София) в първия мач от 7-ия кръг на Първа лига. Двубоят ще се проведе на стадион „Васил Левски“ в столицата. Преди паузата за националните отбори Локомотив завърши наравно 1:1 при гостуването на Арда, а Пирин отстъпи на Лудогорец с 1:3 у дома.

Мениджърът на „орлетата“ Уорън Фийни споледи очакванията си за предстоящата среща пред клубния сайт.

„Предстои ни труден мач. Познаваме се добре с Локомотив, тъй като през миналия сезон водихме битка за влизане в елита. Мисля, че ще се получи равностоен мач, в който и двата отбора ще гонят победата до край. За нас ще бъде удоволствие да играем на стадион „Васил Левски“ – домът на българския футбол. Сигурен съм, че условията ще бъдат прекрасни и ще се получи интересен сблъсък.

Винаги е трудно да се влезе в нужния ритъм след прекъсване за националните отбори. Повечето отбори играха приятелски срещи, но ние предпочетохме да работим върху подобряването на някои компоненти от играта ни. Дали сме успели ще се види по време на официалните мачове. В крайна сметка нищо не може да замени официалните двубои, като ниво на натовареност, заряд, темпо и ангажираност. Ще излезем уверени в нашите възможности, защото знаем какво можем. Нормално е да се опитаме да търсим добър резултат. Трябва да сме максимално концентрирани и много внимателни, защото Локомотив е много опасен отбор.

Все още сме в началната фаза на сезона и мисля, че в игрово отношение показахме добри игри, без значение, че не успяхме да вземем нужните резултати във всеки един от мачовете. Извън плановете със сигурност остават трайно контузеният Николай Бодуров и наказаният Станислав Манолев“, заяви наставникът на Пирин.