Старши треньорът на Локомотив София - Станислав Генчев даде пресконференция преди началото на пролетния полусезон в efbet Лига. 
 
"Подготовката премина повече от добре. Нямаме контузени футболисти. Всички са здрави, а това е най-важното. Има градация в играта ни. Това е отборът, с който разполагаме. Днес ще се разбере дали ще имаме нов футболист, но не искам да казвам името му. Новите попълнения се вписват много добре. Имаме добър колектив и това ни избутваше напред през първия полусезон.
 
Не искам да допускаме елементарни голове. От друга страна сме на пето място по отбелязани голове. В двете фази на игра наблегнахме доста по време на подготовката", заяви Генчев.
 
Той не отрече, че Купата на България е една от целите пред отбора. 
 
"Купата е най-краткият път към Европа. На нашия стадион сме фаворити. Имаме реален шанс да отстраним Славия. Момчетата си говорят, че искат да играят финал и да спечелят Купата, а това е добре", обясни треньорът.
 
Генчев коментира и първия мач на Локомотив София, с който се открива втория дял на efbet Лига. 
 
"В Пловдив се играе доста трудно. Имат вярна публика, която създава отлична атмосфера, а и голям брой качествени чужденци. Изгледах няколко контроли и смятам, че Ботев изглежда по-добре и съм сигурен, че ще имаме доста труден мач. Тодор Неделев ще се завърне точно срещу нас, което не е приятно за нас, но е хубаво за феновете, че такъв човек ще бъде отново на терена.
 
Летвата към нас е вдигната. Чака ни доста по-труден полусезон, защото няма да има отбори, които да ни подценяват", смята нствникът на Локомотив Сф. 
 
Според него Кирил Десподов заслужено е станал Футболист №1 на България за 2022 г. 
 
"Очаквах Кирил Десподов да спечели. Не виждам друг футболист, който да има подобни успехи. Абсолютно заслужено спечели наградата през тази година. Лудогорец има много по-големи шансове за титлата от ЦСКА. Отборът има повече класни футболисти. В този състав има играчи, които са печелили много титли. Мисля, че Лудогорец отново ще е шампион", завърши Станислав Генчев.