Треньорът на Локомотив София - Станислав Генчев, заяви пред "Мач Телеграф", че в ни най-малка степен не е забравено поражението от ЦСКА 1948 с 0:6. Той коментира и дали му е минавало през ум да подаде оставка предвид дългата серия без победи.

"Трудно може да бъде забравен такъв мач, като този срещу ЦСКА 1948 за няколко дни. Най-важното сега е да сме си извадили поуките и да направим всичко възможно да измием срама в следващата среща. При всички положения е изключително неприятно, когато отборът е в период без победа в първенството. Сега е време за мъже! Трябва да се прояви характер. Само победите могат да ни върнат на успешния път. Отборът е показвал, че може да излезе от трудни ситуации с добри игри. Очаквам да се случи същото и сега.

В подготовката за мача със Спартак във Варна не мога да кажа, че има нещо по-различно. Ясно е, че на футболистите им е неприятно. По-мълчаливи са на тренировки. Не е същото настроението, каквото беше, когато печелихме. Аз съм сигурен, че това ще доведе до добра реакция още в следващата среща. Колкото до серията без победа, всяко нещо си има начало и край. Сигурен съм, че ще успеем да я прекъснем. Няма отбор, който само да губи и да завършва наравно. Всеки тим постига победи и ние не правим изключение. При нас е въпрос на една победа. В момента, в който постигнем това, отборът ще тръгне отново по пътя, който беше поел преди тази неприятна серия.

След мача с ЦСКА 1948 бях много ядосан. Тогава за момент ми мина през главата да подам оставка. След като преспах си промених мнението. Истината е, че и доста фенове на Локо Сф ми се обадиха с молба да не подавам оставка. Виждат в мое лице треньор, който е изградил наистина добър отбор. Имам подкрепа от феновете, от ръководството и от футболистите. Въобще не е ставало въпрос за оставка. В България е така. Както си на върха, после си на дъното. Бързо се сменят настроенията, но най-хубавото в Локомотив е, че се работи професионално и с поглед към бъдещето. Не се прибягва до смяна на треньора, което е полезно за треньорите и футболистите. Дава спокойствие и се получава една добра сплав", завърши Генчев.