Старши треньорът на Локомотив София говори след победата с 2:0 над Ботев Пловдив. Бившият наставник на Лудогорец отличи положенията, които неговите момчета създадоха, както срещу пловдивчани, така и в предните 2 сблъсъка с ЦСКА и Берое. Генчев сподели, че около Абел Анисе няма нищо ново.

“Изкючително важна победа. Имаше нервност в двата отбора и това се отрази на качеството. Зрителите не видяха мача, който трябваше да видят. Може да се каже, че се доближаваме до желаното. Първоначалният замисъл беше да сме търпеливи. Те са имали важен мач в четвъртък, което нямаше как да не се отрази. Хубаво е, че планът ни се изпълни“, започна бившият халф.

Антон Узунов
75 снимки

„Напрежението у нас ще спадне. В 2 мача играхме по-добре от противниците ни. Всеки един нападател обича и за него е важно да вкарва, дано Митков тръгне още повече сега. Димитров също вкара. Аз предпочитам да доминираме през целия мач, което е много трудно. Това, което ни радва е, че срещу ЦСКА и Берое създадохме много. Днес, въпреки че се отрази напрежението беше тактически сблъсък, но създадохме ситуации“.

„Всеки е важен, не само Вутов, но той е богатство. Важно е да добие игрови ритъм и да се подготви добре физически. Към момента няма нищо ново около Анисе“, сподели Генчев.