Станислав Генчев определи година за Локомотив София като добра, след като "железничарите" загубиха последния си мач с 0:2 срещу Славия. Специалистът обяви, че повече няма да е начело на клуба, като вече води преговори с друг отбор. 

„Може да се каже, че сезонът е успешен. Преди старта на първенството искахме да сме между седмо и десето място и така се получи в крайна сметка. Тази цел беше изпълнена рано. Стигнахме полуфинал за купата, като сме и тимът с най-много спечелени точки срещу Левски, Лудогорец и ЦСКА. Генералната ни оценка е добра, сега трябва да се надгради“, започна Генчев.

„За да създадеш 5 голови положение срещу Славия, няма как да си отпуснат. Имаме проблеми пред гола, класата струва пари. Всеки мач създаваме и пропускаме много. За съжаление при нас липса малко класа в завършващата фаза“.

„Новината е, че преговарям с отбор и най-вероятно утре ще обявя името на новия отбор. Няма да остана в Локомотив. Изключително съм благодарен за шанса да работя в този клуб, с толкова много традиции. Прегърнах идеята и мисля, че донесохме доста радост на феновете с част от игрите ни. На няколко минути бяхме от финал за купата, така че годината беше успешна, за мен“, завърши той.