Станислав Генчев остана доволен от победата с 1:0 срещу Славия в столичното дерби, натъртвайки, че този успех дава на неговия тим психологическо предимство преди големия четвъртфинал за Sesame Купа на България между тези два тима след две седмици. Той добави, че според него съдията е свирил добре мача. 

„Мачът беше много равностоен. Ние вкарахме нашия шанс и това наклони везните. Имаше доста напрежение в мача, повече от необходимото. Вие може да прецените за съдията, според мен той си свири добре мача. Даде всички ситуации правилно“, започна той.

„Всяка една грешка ме притеснява, но това се оправя с работа. Имаме промени в състава и новите футболисти още свикват. Да не говорим, че Славия е сред силните тимове и няма как ги оставим без положение цял мач. Иска ни се, но противникът е много добър“.

„Във футбола нещата се променят бързо. Бяхме в лоша ситуация, но след 2 поредни победи нещата са спокойни. Чакаме с нетърпение мача за купата, сега имаме две седмици пауза, в които трябва да изчистим доста неща“.

„Със сигурност ще ни даде предимство преди мача за купата тази победа. Оттук нататък е по-важно да го използваме. Нормално е да влезем със самочувствие в следващия мач, но и не трябва да очакваме, че те сами ще се бият“.

„Възможно е да има наказание. Това е работа на футболния съюз, дано няма наказания. Не е приятно, когато такива неща се случват, където и да е. Феновете трябва да подкрепят тима си, но не и да правят ексцесии“, завърши Генчев.