Иван Колев върна Локо София в елита на България. „Червено-черните“ в момента са десети в efbet Лига. Началото на сезона за Локо не беше лошо, тимът постигна доста положителни резултати, но в последните мачове се наблюдава спад. Иван Колев коментира пред „Мач Телеграф“ причините за негативната серия на отбора.

- Каква оценка бихте дали на представянето на Локомотив от началото на сезона?
- Да кажем - около добър 4 по шестобалната система.

- Вие сте максималист човек, тази оценка със сигурност не ви удовлетворява.
- Честно казано, нямахме кой знае какви надежди. Ние сме съвсем млад отбор, тепърва навлизаме в А група. Не направихме звездна селекция. Но пък момчетата, които бяха взети в отбора, се отличават с една изключителна амбиция. Те имат добри качества, без да ги превръщам в звезди. От тази гледна точка сме доволни от представянето, защото вложихме много труд. Всяка точка, която сме спечелили, е заслужена.

- Какво трябва да подобряват младите?
- При всеки е различно. Всички трябва да работят много в различни аспекти от играта. Много съм доволен от старанието и желанието да се развиват. Това е в основата на успеха на един отбор.

Emona Tsoncheva / LAP.bg
69 снимки

- Има ли някой, който може бъде отличен като прогрес?
- Конкретен играч не бих искал да изтъкна, защото най-вероятно ще засегна някого. Но почти всички, които взеха участие в мачовете, заслужават добри думи.

- Как бихте оценили представянето на чужденците?
- Не знам дали защото изкарах много години в чужбина, но аз не деля българи и чужденци. Ако има българин, който е по-добър - той ще е на терена, а ако има по-полезен чужденец - той ще играе. Както се казва, всички сме в кюпа.

- След пристигането на Октавио се забелязва, че той може би изпъква малко повече. Той ли е моторът на Локомотив?
- Когато дойде при нас, не беше в много добро състояние. Но той се захвана и поработи сериозно. В интерес на истината Октавио направи няколко много силни мача. След това дойде съпругата му. Не знам дали тя е в основата на лекия спад, който има, но смятам, че той има много качества и може да се представи още по-добре. Очакваме повече от него.

- Работите ли по селекцията?
- Разбира се, собственикът на отбора знае отлично от какво се нуждае Локомотив. Той работи усилено в тази насока. Убеден съм, че съставът ще бъде подсилен сериозно.

- Контузиите бяха много голям проблем за Локомотив...
- Травмите бяха много показателни. Контузии получиха всички играчи, които не направиха сериозна предсезонна подготовка за нас. Тези, които се присъединиха в последния момент, те получиха травме. Това показва, че когато не си готов да играеш мачове от първенството, си обречен на такива контузии. Всички от треньорския щаб и лекарския екип полагаме всички усилия да се преодоляват тези травми. В момента Стойчо Атанасов е единственият с трайна контузия. От началото на сезона му се случи какво ли не... Илия Димитров също е аут. Матеус вече тренира нормално и ще можем да го използваме.

- От СТК към БФС насрочиха мача ви с ЦСКА за преди Коледа, но след това отново го преместиха, но вече за след Нова година. Това добре ли е за вас?
- Смущаваше ни датата 16 декември. Това бе много зимна дата. Ако е хубаво времето, можеше и да се играе тогава. Но няма как да сме сигурно - по-вероятно е времето да е лошо. Може би и двата отбора ще спечелят от тази промяна.

- Яд ли ви е за някой мач?
- Първо мачът с ЦСКА 1948. Още смятам, че там бяхме ощетени. Второ - тези мачове, в които направо изпуснахме победата при толкова много създадени положения – включително и мача с Левски, с Локо Пловдив за купата, с Ботев Враца, с Ботев Пловдив. Там пък бихме всички рекорди – 7 голови положения и мачът свърши 0:0. Но пак казвам - съдбата така е отредила. Трябва да признаем, че взехме точки и от мачове, в които не играхме добре – с Черно море и Арда.

Още новини - четете в днешния брой на "Мач Телеграф"