Иван Колев поздрави футболистите на Локомотив София, въпреки поражението с 0:1 от Берое след завръщането на "железничарите" в efbet Лига. Колев призна, че тимът има да работи още, за да добие оптимален облик и не се нае със срок да каже кога ще стане това.

„Трябва да поздравя отбора на Берое за успеха, а после да изкажа съжаление за резултата. Първото полувреме стояхме организарно на терена и беше въпросът да задържим топката по-продължително в тяхното поле. Можеше да създадем още по-опасни положения. За съжаление първите 20 минути на втората част „се загубихме” в двубоите един на един. Те установиха надмощие и липсата на класа в атака ни попречи, а може и напрежението, да владеем топката по-дълго време”, започна Колев.

„Ако не държиш топката, трябва да тичаш в защита. С това разполагаме в момента, опитваме да оптимизираме всеки футболист. Имаме играчи, които са изостанали в подготовката, но бяха на терена. Разбира се, тази разнородност пречи, но се надявам  в хода на мачовете да се коригираме”, продължи треньорът.

„Не знам дали е възможен сценарий в толкова кратък срок да настъпи промяна. Играем срещу участник от евротурнирите и самочувствие във футбола у нас. Искам да изкажа своята похвала към играчите за дисциплината и огромното старание на терена. Това е пътят и следващият път ще имаме по-добър облик”, завърши Колев.