Собственикът на Локомотив София - Иван Василев, сподели очакванията си за новия сезон, през който "железничарите" се завърнаха в родния елит. 

„Чувството е добро. Дано да може да се представим добре. Пътят, който извървяхме през тези шест години от А окръжна до efbet Лига, беше много дълъг и много труден. Тепърва трудностите продължават. Ние не бързаме със селекцията. Както виждате, имаме седем нови момчета. И от финансова гледна точка, и от спортно-техническа имаме претенции, защото все пак това е Локомотив. Локомотив е отбор с традиции, Локомотив е любов. На всички момчета, които ще ги привлечем и ще останат в нашия клуб, им казах, че изискванията са високи и трябва да се раздават за нашата вярна публика и за Локомотив на 100%“, заяви Василев. 

„Раел Лолала от Нефтохимик, Бени Н’Ко от трета дивизия на Франция. Играят нападатели, единият е крило, другият е централен нападател. Стойчо Атанасов ви е добре познато име. Чипев от Царско село, Христо Иванов от Септември София. Стефан Гавраилов от Септември и Сашо Любенов, който го броя за наш, защото той акостира за трети път на нашия стадион. Той е един от добрите вратари. Той си е вкъщи, защото публиката много го обича. Светльо Петров и Йордан Господинов акостират на „Надежда“. Христо Коилов и Юли Петков, а Иван Колев си е старши треньор“.

Антон Узунов
38 снимки

„Очакваме още три-четири нови попълнения. Не бързаме, искаме да вземем класни футболисти, защото до тези млади момчета трябва да имаме и опитни футболисти, които да изнесат заедно мачовете в efbet Лига. От основните ни играчи никой не напусна. На Педро и на Матеус им изтекоха договорите. Искахме да ги задържим, но финансовите им претенции бяха такива, че могат да си ги позволят само няколко отбора. Не мисля, че качеството е толкова голямо за тези средства. За съжаление. нямаме средства за осветление в момента. Очакваме областната комисия, за да ни лицензира стадиона и с протокола, който имаме от Министерството на спорта, за да може да играем в светлата част на деня, докато ни поставят осветлението. Направихме много ремонти, но стадионът е държавен, аз нямам нищо. Аз се надявам, че Локомотив ще играе на „Надежда“. Областната комисия трябва да ни лицензира стадиона“.

„Планираме една подготовка, но в момента не мога да кажа. Ще идват футболисти на проби, които трябва да ги видим. Още не сме на 100% готови да ги разкарваме надалече. По всяка вероятност ще направим една десетдневна подготовка в края на месеца и началото на юли."

"Реалната цел предвид многото млади наши футболисти, наши юноши е да се затвърдим в efbet Лига. Локомотив е традиция и любов и мисля, че ще се представим достойно. Локомотив София не е за подценяване“, каза още Иван Василев.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.