Собственикът на Локомотив София Иван Василев коментира някои интересни теми по отношения на отбора, свързани с треньора, трансферите и целите на тима.

"Целите са ясни. Зададени са още лятото. Във втората четворка да сме, колкото може по-напред. Ако можем и да сме в шестицата, ще е добър край на състезателната година. Амбицията ни е да стигнем и колкото може по-далеч за Купата на България, защо да не играем и финал.

Ние нямаме нужда от нови попълнения. Каквото трябва, взехме. Днес ще подпишем с Бруно Франко. Имахме нужда и от вратар, за да създаде конкуренция на Любенов и мисля, че сега ще се вдигне нивото. Другите футболисти са 24-25 и са на трудов договор, което е напълно достатъчно. Засега това ни е отборът и това са целите пред него. Пожелавам на футболистите да бъдат здрави и да имаме една добра година.

Кой каза, че съм отказал на Ботев за Станислав Генчев? Мога ли да откажа, без да ме питат? Няма такова нещо, това са спекулации. Генчев е един от добрите млади треньори. До мен не е стигала никаква оферта за Генчев.

Благодаря на Симеон Славчев. Опитен футболист и добър човек е, за което му благодаря. Действително ще ни липсва, но като кажа нещо, аз го изпълнявам. Вчера останах изненадан, но това е негово решение. Офертата, която дойде при мен беше от Лехия Гданск.

Преди Нова година имахме оферта за Диас от Мексико, но последните мачове явно не ги игра на нужното ниво и въпросът е отворен. Каду се възстановява, заплатата му се плаща. Аз съм коректен човек. Сега в момента той е наш футболист.

Едно нормално ръководство трябва да се обърне към другото. Те знаят, че Генчев има договор с нас и би било редно от Ботев да се обадят на мен. Той ми се обади и ми каза целия разговор. Беше коректен. Евентуално след края на сезона ще говорим с него, но не мисля, че мога да направя такава оферта да го задържа. Смятам, че ще има отбори с по-големи финансови възможности, които ще го пожелаят", сподели Василев.