Собственикът на Локомотив София Иван Василев разкри пред „Мач Телеграф“ любопитни неща за бъдещето на клуба.

„Спекулации около треньорския пост е имало много пъти. Наставник на Локомотив София е Иван Колев. След като свърши договорът му, ще седнем да говорим и ще му предложим нов. Не сме водили преговори с него още. Това ще го направим след като свършат мачовете. Със Станислав Генчев не сме коментирали нищо. След като се съберем УС ще обсъдим следващите стъпки на клуба“, започна бизнесменът, като намекна, че асът на Октавио и крилото Върджил Пинсон ще напуснат „Надежда“.

Антон Узунов
47 снимки

„Октавио няма да продължи при нас. Искахме да преподпишем с него още около Нова година, но не се получи. Надявам се следващия сезон да играем още по-добре. През този сезон имахме много контузени и това попречи на резултатите. Трябваше да сме във втората четворка, но уви. Друг почти сигурен напускащ е Върджил Пинсон. Трябва да решим с кои от играчите ще продължим договорите и с кои – не“, добави Василев.

„С осветлението на стадиона ще се разбере скоро какво ще се случи. Не отпуснаха кредит от банките. Ще трябва аз да го изтегля и след това да стартира. Ще направим осветление на държавна земя. Борбата е голяма, а държавата не ни помага с нищо. Градим, а не разрушаваме и това се вижда. Отборът ще заиграе по-добре. Дай Боже скоро и осветление скоро да има, за да се върне Локомотив на собствения си стадион и хората да го подкрепят. У дома и стените помагат. Друго е, когато си играем вкъщи. За съжаление не става бързо, приходи няма, само разходи. Няма дори рекламодатели. „Бетано“ много помага, лоша дума за тях мога да кажа. Стъпка по стъпка нещата ще станат. Искам, след като се пенсионирам, след няколко години да се обърна и да видя, че съм дал нещо на Локомотив София“, завърши Иван Василев.