Локомотив София започна обещаващо пролетния дял в efbet Лига. Това се случи, след като столичните „железничари“ изковаха ценната победа с 1:0 при тежкото гостуване в Пазарджик на Хебър, воден от Любослав Пенев и така столичани зарадваха своите привърженици.

Успехът на „Георги Бенковски“ направи така, че витаещите слухове около бъдещето на Данило Дончич да бъдат напълно заличени. Ръководството на Локомотив София стои плътно зад сръбския наставник, който доказва, че тимът му може да играе красив и стойностен футбол, що се отнася от първия мач от кръга в efbet Лига.

startphoto.bg
25 снимки

Опитният наставник демонстрира солидни тактически познания и вариативност при решенията си за игра на Локомотив при визитата в Пазарджик, като тимът демонстрира качествена игра. Дончич е добър психолог и е създал страхотна атмосфера в отбора, като футболистите имат удоволствието да работят и да се вслушват в решенията на треньора.

Като цяло той се ползва със сериозен авторитет сред футболистите и ръководството залага на специалиста в дългосрочен план. Победата над Хебър изпрати Локомотив София на 11-ото място и тимът вече е с 22 точки, като на практика задмина Хебър, който остана 13-и с 20 пункта.