Старши треньорът на Локомотив (София) Иван Колев призна, че не е изключено до подновяването на мачовете към тима да се присъединят още нови футболисти.

"Ръководството работи по този въпрос, но това не се прави на всяка цена. Целта е да се намерят наистина добри играчи", поясни Колев, цитиран от "Мач Телеграф". Наставникът на "железничарите" открои като сериозен проблем в българския футбол работата с подрастващите.

"Погледнах съставите на участниците за Купата на Африка - почти всички футболисти играят в първенства в Европа. Не говоря за силните афиркански нации като Нигерия, Сенегал, Камерун... При нас очевидно има проблем. Преди години бях на специализация, където срещнах помощника на Джиджи Симони, който беше с него в ЦСКА. Каза, че имаме страхотни таланти, каквито в Италия нямат".

"При 12-13-годишните обаче се изравняваме, а вече при 16-17-годишните изоставаме от италианците. Тоест, не се работи правилно. Трябва да се направят ясни критерии за оценка на развитието на един млад футболист. Вярвам, че Гонзо и другите специалисти в БФС ще намерят начин за решаване на този сериозен проблем".

"Въпросът с българите и чужденците не бива да се преекспонира - никой български треньор не е луд, за да пусне чужденец на мястото на някой талантлив българин. Естествено, че чужденецът трябва да е добър и да допринася за по-голямата класа на отбора", добави специалистът.