Локомотив София приема Левски в мач от 10-ия кръг на efbet Лига. Срещата е днес от 18:45 часа и ще се предава пряко по DIEMA SPORT. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от столичното дерби.

„Железничарите” приемат „сините” в „Надежда” за първи път от 2014 година насам. Тогава Антонио Аниете вкара единствения гол в срещата, носейки успеха на Левски.

Локомотив София влиза в мача след поражение с 1:2 от Славия, но в серия от 4 мача без загуба на свой терен. Възпитаниците на Станислав Генчев имат 12 точки до момента и заемат 9-о място във временното класиране. Младият специалист разполага с доста футболисти, които са минали през днешния съперник. Такива са Симеон Славчев, Антонио Вутов, Мики Орачев, Александър Любенов, Илия Димитров и Ивайло Найденов. Самият наставник, заедно с помощниците си Живко Миланов и Йордан Господинов също са играли на „Герена”.

За „червено-черните” аут са Дейвид Малембана и Марио Петков. Новият защитник Каду все още не е уреден с права да играе, а дебют се очаква да направи Юлиян Ненов. В „Надежда” разчитат на добрата форма на нападателя Димитър Митков, който ще бъде подпомаган от Антонио Вутов в предни позиции. В отбрана тимът още ще играе с трима централни защитници – Алан Диас, Камен Хаджиев и Матеус Дуарте.

Левски влиза в срещата след пет поредни шампионатни победи, в които не допусна гол. „Сините” имат 15 точки в актива си и три мача по-малко от своите съперници в първенството. Аут за двубоя са Жереми Петрис и Билал Бари. Десният бек лекува травма, получена преди мача с Арда (2:0) от миналия кръг, докато мароканецът се контузи на вчерашната тренировка на отбора и все още не е ясно състоянието му, но със сигурност пропуска двубоя в „Надежда”.

Очаква се Станимир Стоилов отново да заложи на схема с трима централни защитници в лицето на Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба и Келиан ван дер Каап. На вратата е възможно да се завърне Николай Михайлов, а като халф-бекове ще действат Цунами и Патрик-Габриел Галчев. В халфовата линия ще са Андриан Краев, Георги Миланов и Филип Кръстев, а в атака ще действат Ивелин Попов и Илиян Стефанов. Бразилците Уелтън и Роналдо ще останат резерви.

Изненадващо от ръководството на домакините обявиха цени на билетите от 20 лева за привържениците на Левски, а в същото време искаха по 10 лева за феновете на другия гранд - ЦСКА. Това предизвика сериозно недоволство от страна на запалянковците на "сините", а недоумението си от този факт изрази и треньорът Станимир Стоилов. 

Главен рефер на мача е Валентин Железов.