Левски ще се подсили с още един бразилски футболист. "Сините" са близо до привличането на бившия футболист на Локомотив София Джоната Машадо. Информацията за трансфера бе подсилена и от 24-годишния бразилец, който вече последва столичания гранд в социалните мрежи. 

В момента Машадо е футболист на боливийския Хорхе Уилстерман, завършил на осмо място в местната Примера дивисион. Той играе като дефазивен халф, както и като десен бек. Договорът му изтече и той е свободен агент. 

Южноамериканецът ще бъде алтернатива на Андриан Краев и Жереми Петрис, които не искат да преподпишат договорите си. До края им има шест месеца. 

С привличането на Машадо бразилците на "Герена" ще станат шест, но до няколко дни се очаква Роналдо да бъде продаден на Ростов. 

Джонатан Машадо записа два мача за Локомотив София през лятото на 2021 година. Той обаче не се задържа дълго в "Надежда", където дойде от Ботафого СП. След това кариерата му преминава през нискоразредните бразилски Марсилио Диас и Фламенго ПЕ. В Хорхе Уилстерман е от началото на 2023 година.