Тимовете на Локомотив София и Ботев Пловдив се изправят един срещу друг в мач от четвъртия кръг на efbet Лига. Срещата е с начален час 18:30 и ще бъде предадена пряко в ефира на DIEMA SPORT. Gong.bg също ще проследи всичко най-интересно от дуела на живо.

Столичните “железничари” могат да имат известна нотка на задоволство от старта си, след като взеха по точка от ЦСКА и гостуването си на Берое. В първия кръг обаче тимът регистрира домакинско поражение от Черно море. Така възпитаниците на Станислав Генчев ще пробват да вземат първи успех срещу “канарчетата”.

Пловдивчани, от своя страна, са в сериозна криза, която коства поста на досегашния старши треньор Азрудин Валентич. Ботев стартира с три загуби и то от тимове, които нямат амбиции за челните места - Хебър, Ботев (Враца) и Арда.

Също така "канарчетата" отпаднаха от Европа след равенство и загуба от АПОЕЛ (Никозия). В днешния мач отборът ще бъде воден от наставника на втория отбор Артур Ованесян, а през идната седмица трябва да има яснота кой ще застане начело на тима.

През миналия сезон двата тима се срещнаха два пъти, като Ботев записа победа с 2:0 с голове на Емануел Току и Джеймс Ето’о, а един мач завърши с нулево равенство.

Вероятни състави: 

Локомотив София: Любенов, Диаш, Роча, Хаджиев, Рапосо, Найденов, Милошев, Орачев, Бакалов, Димитров, Франса. 

Ботев Пловдив: Ханкич, Генев, Супрайен, Пунчец, Ето’о, Рабей, Мартинес, Минков, Току, Брахими, Секулич.