Отборите на Черно море и Локомотив София не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1 в двубой от осмия кръг на efbet Лига. Родриго Енрике даде аванс на "моряците" в деветата, но 17-годишният талант Валентин Николов изравни в 84-ата минута след страхотно изпълнение от пряк свободен удар. 

Ivaylo Borisov / LAP.bg
25 снимки

"Моряците" трябва да съжаляват, че не успяха да се поздравят с трите точки, след като бяха по-дейния тим на терена, особено през първата част, когато бяха създадоха няколко чисти ситуации за попадение. През втората полувреме обаче Локомотив показа повече аграсия и в последния четвърт час натиснаха сериозно и успяха да изравнят след прекрасно попадение на 17-годишния юноша на столичните "железничари". 

По този начин Черно море вече има актив от 12 точки и заема четвъртата позиция, докато Локо София са осми с 9 пункта в актива си. В следващия кръг "моряците" гостуват на Пирин Благоевград, но преди това ще пътуват и до Перник за двубой с местния Миньор за Купата на България. Столичани пък гостуват на Родопа Смолян за Купата, а след това приемат Славия в столично дерби.

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА ВИЖТЕ ТУК!

Отзивите след двубоя:

Иван Колев: Не рухнахме психически​

Илиан Илиев след равенството: Огромна грешка​


Домакините стартираха по-уверено срещата и успяха да открият резултата в деветата минута с първия удар в двубоя. "Моряците" организираха отлична атака, при която Леандро Андраде напредна добре отляво и пусна отличен извеждащ пас към Родриго Енрике, който излезе само срещу вратаря Александър Любенов и го преодоля с изстрел покрай него по земя – 1:0.

В следващите минути нови интересни ситуации липсваха. 

Треньорът на гостите Иван Колев трябваше да направи принудителна смяна в 19-ата минута. Марио Петков напусна терена с контузия и бе заменен от Красимир Милошев.

В 25-ата минута Черно море можеше да поведе с два гола, но Пабло Гарсия направи голям пропуск. Леандро Андраде отново беше в основата на ситуацията, като успя да премине между трима футболисти на Локомотив, влезе отляво в наказателното поле, след което пусна пас за Гарсия, който обаче стреля на сантиметри от дясната греда на Любенов.

Домакините продължиха да са по активния тим на терена и създадоха нова опасност в 31-ата минута. Леандро Андраде намери с едно докосване отляво в наказателното поле Мартин Дичев, който шутира силно, но Любенов изби в корнер.  

Локомотив създаде първата си интересна ситуация в 39-ата минута, когато Виржил Пинсон преодоля Виктор Попов отляво в наказателното поле, след което стреля от малък ъгъл, но Георги Георгиев внимаваше и изби. Последва и неточен удар и на Октавио Мерло.

На почивката бяха извършени три промени. За домакините се появиха Павел Георгиев и Стефан Велев, които замениха Жозе Гомеш и Мартин Милушев, докато Илия Димитров смени Карим Бухмиди в тима на Локомотив.

През втората част Черно море владееше повече топката, но опасности липсваха и пред двете врати.

В 66-ата минута Октавио стреля след центриране в наказателното поле на Върджил Пинсон, но топката минава високо над напречната греда.

Сякаш от нищото Локомотив успя да изравни резултата в 84-ата минута. Появилият се като резрва преди минути Валентин Николов изпълни технично пряк свободен удар и не остави шансове на Георгиев, за да реализира в левия му ъгъл за 1:1.

До края на срещата нито един от двата отбора не успя да стигне до нещо по-интересно и си разделиха по една точка.  


FT | ЧЕРНО МОРЕ – ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 1:1

1:0 Родриго Енрике 9'

1:1 Валентин Николов 84'

Стартови състави на двата отбора:

ЧЕРНО МОРЕ: 22. Георги Георгиев - 6. Виктор Попов, 27. Даниел Димов (к), 28. Влатко Дробаров, 32. Мартин Дичев, 71. Васил Панайотов, 23. Пабло Гарсия, 72. Родриго Енрике, 20. Жозе Гомеш, 15. Леандро Андраде, 18. Мартин Милушев 

Старши треньор: Илиан Илиев

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ: 24. Александър Любенов - 13. Селсо Рапосо, 33. Марио Петков (к), 6. Пламен Крачунов, 4. Мики Орачев, 89. Матеус Роча, 58. Октавио Мерло, 44. Божидар Кацаров, 9. Мохамед Бухмиди, 93. Върджил Пинсон, 11. Раел Лолала 

Старши треньор: Иван Колев


Главен съдия: Никола Попов, град София

Стадион: „Тича“, град Варна