Футболистите на Локомотив София ще изиграят шест контролни срещи по време на зимната си подготовка, обявиха от клуба за БТА. Съперниците и за шестте противника вече са ясни, както и местата на провеждане на повечето от тях. Сред съперниците са елитният Пирин (Благоевград), лидерите във Втора лига Септември (София), както и други тимове от второто и трето ниво на футбола у нас.

Подготовката на "червено-черните" за пролетта на 2024-а година започва на 8-и януари, за момента начален час на заниманието е 11:00 часа. В следващите два дни футболистите на старши треньора Данило Дончич ще преминат медицински тестове.

Първата контролна среща е на 20-и януари срещу втория отбор на ЦСКА 1948. Следващите проверки са фиксирани така: на 26-и януари срещу Балкан (Ботевград) като гост, на 27-и януари срещу Септември, а на 3-и февруари "железничарите" гостуват на Пирин в Благоевград.

Последните две приятелски срещи преди началото на пролетта са на 7-и февруари срещу Марек (Дупница) на стадиона в квартал "Надежда", както и на 10-и срещу друг тим от второто ниво – Спортист (Своге). Последната среща би трябвало да се състои в Своге, а ако времето не позволява – на терен покрайнините на София.

Локомотив (София) няма да ходи на лагер в Турция, каквато беше традицията в дълги години назад. Вместо това тимът ще се подготвя при домашни условия.

По отношение на селекцията нови попълнения няма. Със сигурност напускат двама – бразилците Алан Диас и Фелипе Райън вече не са част от тима. Селекцията за пролетта зависи също от напускащите. Локомотив (София) ще се подсили с нови хора когато се раздели с някои от скъпите легионери.