Локомотив (София) представи официално партньорството си с компанията за криптовалути UssCyber. На пресконференцията присъстваха собственикът на столичните "железничари" Иван Василев, изпълнителният директор на клуба Бойчо Величков и изпълнителният директор на компанията Мишел Пасифико. Идеята на UssCyber е представянето на даден тим на и извън терена да се отрази на стойността на криптовалутите, които феновете могат да купуват и да помогнат на любимия си тим.

"Изградихме една от най-големите блокчейн платформи в света, базирана на спорта. Създадохме нова криптовалута, която се базира на бъдещо представяне на клубовете. Платформата е хибридна, използваме най-модерната технология в света. Платформата вече работи, в понеделник ще представим как може да свалите приложението и къде може да купите монетите. Колкото по-скоро си го свалите, толкова по-добре за вас. Готови сме да действаме.

Компанията е базирана в Щатите, но платформата е глобална. Целият свят има достъп до нея. Това е първият продукт в света, базиран на представянето на отбора. Феновете могат да изкарат пари всеки път, когато отборът побеждава. Проектът е много голям. Всичко, което е свързано с представянето на даден тим на и извън терена, ще се отрази на стойността на криптовалутата. Всичко, което се случва с клуба, ще дава отражение. Това ще бъде първият продукт, в който феновете ще могат да вземат участие. Разработваме платформата от 2014 година, патентована е", заяви изпълнителният директор на компанията Мишел Пасифико.

"4 милиарда от населението на света са фенове на футбола. Това е най-голямата спортна индустрия. Всички хора могат да участват в нашия проект", добави още той.

Собственикът на Локомотив (София) и член на Изпълкома на БФС Иван Василев също даде мнението си по новото партньорство:

"Мислим за бъдещето на нашия клуб и на всички клубове. Това е една добра възможност, за да се получат някакви средства и да издържаме нашите отбори. Искам да благодаря на моите приятели, че близо 6 месеца работим по този проект. За повече подробности ще чуете в понеделник. Тогава ще чуете всичко, което трябва и ще бъде интересно, не само за Локомотив (София), а за всички български клубове.

Това е криптовалута, която всеки може да си закупи. Тези средства отиват директно в сметката на клуба. Това не е само в България, а в цял свят. Това е една много добра възможност за развиетието на футбола у нас. 6 месеца проучвам този въпрос и това е много добра възмажност. Надявам се след мен още много клубове да се присъединят. Те не знаят за какво става въпрос още.

Никой не е помогнал на Локомотиов. Това е кауза, не е бизнес. Стъпка по стъпка градим един Локомотив вече 6 години. Нищо не ни е даром. Търся спонсори, предизвикателства и партньор. Един клуб се развива с много средства. Колкото повече приходи имаме, толкова по-стабилен ще бъде той. Не, че сега не е стабилен, но трудно се гради. Никой не ни е помогнал досега".

Относно информацията, че гръцка компания може да стане спонсор на отбора, Василев обясни:

"Това е една гръцка бет компания, която е една от най-стабилните в Европа. С навлизането на тази компанията се надявам да имаме по-стабилно бъдеще".

Изпълнителният директор на столичните "железничари" Бойчо Величков също даде мнението си относно UssCyber:

"Аз съм убеден в това нещо, затова и го правим. Трябва да се направи една разяснителна кампания, за да стане ясно за какво става въпрос. Ние сме първите, които започват с този проект, много хора не знаят за какво става въпрос. Убеден съм, че това е бъдещето".