Локомотив София се готви да подсили своя състав с полузащитника Йоан Бауренски. 21-годишният юноша на ЦСКА за последно игра в Берое, с който се раздели в края на миналия сезон.

От „Надежда“ са изпратили оферта на халфа, който ще подпише с тях като свободен агент. Двете страни се очаква да уточнят последните детайли. В Локомотив София пък се надяваха да привлекат и вътрешния полузащитник Петър Витанов, с когото вече бяха се споразумелили, но в последния момент той получи предложение от Китай и отказа на столичните „железничари“.

start-photo.bg
38 снимки

Йоан Бауренски стартира своята футболна кариера в ЦСКА, но не успя да пробие в първия отбор. Той беше преотстъпван в Литекс и Ботев Враца, а през миналата година прекрати отношенията си с „червените“.

В „Надежда“ също така се очаква да бъде привлечен още един футболист, който в последно време игра в efbet Лига, но неговото име се пази в тайна. Наскоро „червено-черните“ са получили отказ от португалски футболист, на когото съпругата му не му позволи да играе в България.

Локомотив София продължава подготовката си за началото на сезона и в понеделник ще изиграе първия си мач срещу Ботев Враца от 18:30 часа. Засега отборът на „железничарите“ има само 17 регистрирани играчи, но треньорът Стойчо Стоев се надява бройката да достигне 20 преди старта на шампионата.