Отборът на Локомотив София посреща Пирин Благоевград в мач, който може да се окаже от решаващо значение за изпадащите в efbet Лига. Срещата на стадион „Локомотив” в столицата стартира в 20:30 часа и може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg също ще проследим мача на живо минута по минута.

По същото време ще се играят и останалите два мача, които могат да повлияят в борбата за оцеляване – Хебър – Етър и Ботев Враца – Берое.

Локомотив София и Берое вече си осигуриха оставане в елита, докато Етър отдавна научи съдбата си и ще играе във Втора лига през новия сезон.

Преди днешните двубои тимът на Пирин е най-напред в класирането с 32 точки, с 31 е отборът на Хебър, а една по-малко съставът на Ботев Враца.

Гайе и Траоре пропускат мача в „Надежда” заради контузии, докато в същото време Селсо Рапосо е наказан и също няма да бъде на разположение на Красимир Балъков. След наказание в тима се завръща Красимир Милошев.

След последния мач на Локомотив София срещу Етър, наставникът на столичните „железничари” призова за пълно обединение.

Добрата новина за Пирин е, че дори точка може да осигури бараж за тима за оставане в елита, независимо от останалите срещи днес. Проблемите за благоевградчани са в атака, а те ясно си проличаха в миналия кръг, когато „орлетата” не успяха да отправят нито един точен удар във вратата на Хебър.

Пирин е с по-добри показатели от преките си конкуренти за оцеляване Ботев Враца и Хебър.