Локомотив София приема Славия в поредното столично дерби на деветия кръг в efbet Лига. Двубоят на стадион "Васил Левски" ще стартира в 19:45 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще може да проследите всичко най-интересно от сблъсъка.

“Железничарите” се представят стабилно, след като в продължение на няколко години бяха извън елитната дивизия. Отборът на Иван Колев загуби само два от първите си 7 мача и се намира в средата на класирането. С евентуален успех днес “червено-черните” могат максимално да се доближат до топ 6. Възстановен от контузия е Александър Александров, а извън сметките на опитния треньор остават Марио Петков и Йоргос Кацикас.

“Белите” измъкнаха равенство от ЦСКА и надвиха шампиона Лудогорец, а с актива си от 17 точки са втори в класирането. Ако спечелят срещу днес, футболистите на Златомир Загорчич ще излязат еднолично на върха, измествайки разградчани и Ботев Пловдив от върха. Златомир Загорчич няма да може да разчита на наказания Мартин Георгиев, както и на страдащия от травма Венцислав Керчев. Добрата новина за него е, че Емил Стоев се завръща след контузия.