Локомотив Пловдив приема Локомотив София в мач от 17-ия кръг в efbet Лига. Двубоят е днес от 17.30 и може да го гледате пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим на живо всичко най-интересно. Главен съдия на срещата е Георги Гинчев. 
 
Психологическото предимство е на страната на пловдивчани, които спечелиха гостуването в "Надежда" с 4:2 в началото на сезона. След силното начало на сезона обаче тимът на Александър Томаш забуксува и вече наниза 6 поредни срещи без победа. Домакините записаха 4 равенства и две загуби и днес ще се опитат да сложат край на тази негативна серия.  Локомотив Пд заема четвъртото място във временното класиране, на 3 точки от лидерите ЦСКА и Черно море. 
 
Проблемите пред спортно-техническия щаб на домакините са свързани с травмата на централния бранител Хорхе Сегура и до последно той ще е под въпрос за двубоя. Добрата новина е свързана с Ангел Лясков и Евандро, които се завръщат в състава след наказания. Лео Сена и Тодор Павлов още не са готови за пълни 90 минути, макар че сигурно ще бъдат в групата за мача. Трайно контузен е младият защитник Калоян Костов. 
 
Локомотив София показва голямо подобрение в играта и резултатите след идването на Данил Дончич. Треньорът стабилизира играта на "червено-черните", които записаха 5 "сухи" мрежи в последните шест мача. Срещу Ботев Пд обаче отборът допусна кошмарна загуба с 0:6. Бабукар Гайе, който напоследък загуби битката с Александър Любенов за титулярното място под рамката на вратата, е контузен и това е единственият проблем пред Дончич.