Отборите на Хебър Пазарджик и Локомотив София откриват 13-ия кръг в родната efbet Лига. Срещата на Националния стадион „Васил Левски“ стартира в 17:30 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

Закъсалият новак Хебър ще търси първи точки под ръководството на новия старши треньор Владимир Манчев, който дебютира начело на тима със загуба от Арда с 0:1 в миналия кръг. Пазарджиклии са предпоследни в класирането с едва седем точки, като взеха само една в последните си пет мача за първенство.

Тимът е в серия от 4 поредни загуби и няма отбелязан гол от месец август насам или в седем поредни мача.

Емануил Манев и Тодор Чаворски има голям шанс да бъдат върнати в отбора от старши треньора Владимир Манчев, след като бяха предишния  вече наставник Фулвио Пеа беше решил, че няма да разчита на тях. В отбора няма сериозни кадрови проблеми и Манчев ще заложи на оптимален състав в търсене на изход от кризата.

 Локомотив София от своя страна ще се опита да се доближи непосредствено до лидерите и да продължи със силното си представяне. В последния си мач тимът на Станислав Генчев повали не кой да е, а шампиона Лудогорец, нанасяйки му дебютно поражение през кампанията.

Добрите новини за столичани са свързани с възстановяването на Давид Малембана, който страдаше от контузия и все още не е взел участие в двубоите през настоящата кампания. Капитанът Красимир Милошев пък се завръща след наказание. Защитникът Каду Рибейро Дурвал пък вече е уреден с картотека и също ще бъде на разположение на Генчев.

Извън сметките за двубоя обаче остават Антонио Вутов, който е наказан, както и Мики Орачев, който е контузен.

В медиите се появиха и информации, че „железничарите“ ще предложат нови договори на двама от основните си футболисти в лицето на Симеон Славчев и Александър Любенов.

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


17:30 часа | ХЕБЪР ПАЗАРДЖИК – ЛОКОМОТИВ СОФИЯ

efbet Лига, 13-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

ХЕБЪР ПАЗАРДЖИК (4-2-3-1): Ндиайе - Мазан, Бухал, Осира, Михайлов - Крумов, Божуркин, Търтов, МАрсел, Хамдиев - Валпорт

Старши треньор: Владимир Манчев

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ (3-4-1-2): Любенов – Хаджиев, Дуарте, Диас – Найденов, Славчев, Кацаров, Селсо Рапосо – Ненов - Франса, Д. Митков

Старши треньор: Станислав Генчев


Главен съдия: Кристиян Колев, град Пловдив

Стадион: Национален стадион „Васил Левски“, град София


Начало: 17:30 часа

Пряко по: DIEMA SPORT