След дълго търсене Локомотив София е на път най-накрая да се сдобие със сериозен спонсор. Един от емблематичните български футболни клубове е в напреднала фаза на преговори с гръцка компания. Тя е от букмейкърския бранш и се очаква в скоро време да стъпи на българския пазар, пише „24 часа”.

При окончателно осъществяване на сделката Локо ще се превърне в поредния клуб от футболния ни елит, който е подпомаган от компания за залагания.

Вече над 6 г. и половина бизнесменът Иван Василев издържа почти изцяло сам “железничарите”. През лятото на 2015 г. старото дружество фалира и бившият футболист на Локо влезе в ролята на спасител.

След пристигането му на стадион “Локомотив” бяха извършени серия от ремонти, които придадоха на съоръжението коренно различен вид.

При търсенето си на човек или компания, която да му помага в тежката задача, обаче досега Василев удряше на камък.
Преди време той обяви, че търси варианти дори и в Африка, но нищо не се появява.

Въпреки че финансирането идва почти изцяло само от него, Локомотив може да се похвали, че е един от малкото ни клубове, който няма задължения и всичко се плаща по график.

Договор с гръцката компания ще позволи на “червено-черните” да помислят за сериозна зимна селекция.

Въпреки ниския бюджет Локомотив започна добре шампионата, но после зацикли. Все пак годината бе завършена с победа над Арда.