Отборът на Локомотив София е набелязал Станислав Генчев като вариант за нов старши треньор. Смята се, че вече дори от ръководството на клуба са започнали разговори с младия специалист той да поеме столичани от лятото.

В момента начело на „железничарите“ е Иван Колев, който изкачи Локомотив в елита и успя да го задържи в него и за следващия сезон. Те си гарантираха оставането след минималната победа с 1:0 над Пирин Благоевград миналия кръг.

Антон Узунов
47 снимки

През почти целия сезон обаче Локо Сф беше в дъното на класирането и поради тази причина шефовете на клуба обмислят смяна на треньора. Целта пред Генчев би била да изгради боеспособен тим, който да не се притеснява за елитния си статут до последния момент. Той обаче ще трябва да стори това без един от най-основните играчи на отбора – Октавио Мерло. Очакванията са бразилския офанзивен халф да си тръгне като свободен агент.   

Генчев вече има опит като старши треньор. 41-годишниятбивш халф вече води на няколко пъти шампиона Лудогорец, като три пъти бе начело и в групите на Лига Европа.

Ръководството на Локомотив София вече обсъжда и датата за старт на лятната подготовка, като се очаква тя да бъде изяснена до няколко дни.