Първата лятна контрола за Локомотив София ще бъде на 29-и юни, по-всяка вероятност в Дупница, обявиха от "червено-черния" клуб. Столичните "железничари" ще гостуват на местния Марек, завършил 3-и във Втора лига от миналия сезон, най-вероятно от 18:00 или от 19:00 часа, като зависи от температурите по това време.

Общо четири проверки ще изиграе тимът на новия треньор Иван Колев до началото на сезона в уикенда 19/22 юли. Съперниците в следващите три са Етър (В. Търново), с Ботев (Враца) и с Монтана, когато е предвидено и представяне на тима за новия сезон.

Мачът с Етър е насрочен за 3-и юли, като теренът все още не е ясен. На 6-и юли е мачът с Ботев (Враца), като той със сигурност ще се играе на стадиона в Етрополе. Последната проверка е с Монтана на 13-и юли на стадион "Локомотив" в столичния квартал "Надежда".

Няма нови играчи към момента и тимът продължава с групата от вчера своята работа. Единствено вървят към положителен край разговорите с португалския десен защитник Солинас, който вече тренира с тима. До края на деня или утре трябва да стане ясно дали футболистът ще облича червено-черната фланелка от новия сезон.

Локомотивци започнаха вчера подготовка, като в отбора се завръща Юлиан Ненов след период в Малта. Друго сигурно ново попълнение е снажният млад талант за атаката Александър Петров, изкарал последния сезон в Янтра Габрово. / БТА