Александър Любенов е един от най-стабилните български вратари в последните сезони. Стражът на Локомотив София мина през какви ли не трудности, но продължава да заключва вратите и противниковите нападатели изпитва страхотни трудности, когато се изправят срещу него. Той се срещна с на, за да посочи своите 11 на UEFA EURO 2024.

„На вратата слагам Оливер Кан, защото ми харесва неговия лидерски стил и качествата, които притежава“, започна Любенов.

Стражът стартира и с отбранителния вал.

„Вдясно на защитата поставям Серхио Рамос заради постоянството му и сигурността, която придава на отбора“, каза той и се насочи към сърцето на отбраната.

„Единият централен защитник ще е Марко Матераци. Харесва, защото е голям биткаджия. Негов партньор в отбрана ще е Паоло Малдини. Аз съм фен на Милан и няма как да го пропусна“, сподели Любенов.

„Тео Ернандес ще е моят ляв бек. Харесва ми, защото е много бърз“, заяви вратарят.

Любенов премина и към халфовата линия, където избра интересни имена.

„Първият халф в центъра ще е Лука Модрич. Погледът върху играта, който притежава е невероятен“, каза Александър.

„Другият полузащитник е Андреа Пирло. Неговото спокойствие беше впечатляващо“, сподели той.

„Вдясно ще поставя Кристиано Роналдо. Той е най-добрият футболист, който някога се е раждал. Вляво ще поставя Тиери Анри. Харесва ми прецизността на изпълненията, които неведнъж е показвал“, разкри вратарят за крилата в тима си

„Единият централен нападател е Златан Ибрахимович. Той притежава уникална арогантност в положителния смисъл на думата. До него ще е Йохан Кройф. Харесва ми заради бутиковите му изпълнения, които сме гледали толкова много“, завърши Любенов.