Ботев Пловдив преустанови серия от пет поредни мача без победа в efbet Лига и победи с обрат с 2:1 Локомотив София при гостуването си в родната ни столица. Антонио Вутов откри резултата за „железничарите“ в 34-ата минута, но само пет след това Николай Минков изравни резултата в квартал „Надежда“.

Направилият солиден мач за „канарчетата“ - Абдулай Траоре, обърна резултата в полза на Ботев в 50-ата минута и на практика оформи крайния резултат. Локомотив София направи опити да изравни резултата, но неуспешно, а в самия край на срещата Карлос Франса беше изгонен с втори жълт картон.

Победата е първа за Ботев след раздялата на първенството, но това не променя нищо нито за Ботев, нито загубата на Локо София. Пловдивчани остават последни в групата за баражен мач за Лига на конференциите с 36 точки, докато Локо София е пред „жълто-черните“ с 42 точки.

Локомотив София vs Ботев Пловдив

източник: sofascore.com

Преди срещата директорът Иво Котев награди Мики Орачев с юбилейна фланелка на Локо София, тъй като той изигра своя мач №100 за столичните "железничари" в кариерата си.

Срещата стартира с няколко удара от страна на двата отбора, но и двамата вратари нямаха сериозна работа за вършене при тях. В 18-ата Карлос Франса проби и шутира, но бранител на Ботев го блокира. Все пак топката се върна към капитана Милошев, който завъртя хубаво кълбото, но то не навести вратата на Аргилашки - аут.

start-photo.bg
62 снимки

В 27-ата се видя най-чистото положение до този момент в срещата. Бруно Франко блесна със страхотен пробив по лявото крило и достави центриране в пенала за Божидар Кацаров. Халфът на Локомотив стреля с глава, Аргилашки първо изпусна топката, но все пак успя да я закове на голлинията. В 32-ата Карлос Франса също пробва силата на удара си, но Аргилашки отново отрзи удара. Секунди след това пък Станислав Костов беше повален в наказателното поле на Ботев при пас от Антонио Вутов, но Николай Минков фаулира с шпагат нападателя на столичани и Железов посуочи дузпа.

Зад топката застана Вутов, който реализира и откри резултата - 1:0.

Радостта на домакините обаче не трая дълго, тъй като в 39-ата минута "канарчетата" изравниха в София. Рой Херман напредна с топката през средата на терена и пусна към Николай Минков. Той изпревари Дуарте и шутира, след което топката влетя във вратата на Гайе - 1:1.

В последната минута от първото полувреме гостите бяха близо до това да обърнат резултата, след като Траоре беше изведен отлично в наказателното поле на Локо София и шутира, но топката се отби в левия страничен стълб на Гайе.

В 50-ата Матеус Дуарте напред отлично и стреля, но Аргилашки спаси. При ответното нападение Ботев обърна развоя в резултата. Николай Минков изведе отлично Абдулай Траоре вдясно по нападението на "канарчетата", а той надбяга с лекота Малембана, за да вкара по красив начин топката във вратата на Гайе - 2:1.

Две след това пък Абдулай Траоре отново можеше да се разпише, като този път проби отляво, но Гайе отрази. В 56-ата Малембана шутира от фал, но неточно.

Четвърт час преди края Локо София беше много близо до това да изравни резултата, след като Красимир Милошев шутира с много голяма сила от границата на наказателното поле, но Аргилашки реагира и отби. В 84-ата Самюел Акере шутира силно с левия крак, но Гайе реагира отлично и прати топката встрани.

В последната минута от редовното време Давид Малембана беше видян в наказателното поле на Ботев Пловдив и стреля силно с левия крак, а Ситев блокира топката. Реферът Железов прецени, че той е играл с ръка, макар тя да беше плътно прилепена до тялото на юношата на Ботев и бургазлията отиде да гледа ВАР. Логично, след прегледа тя беше отменена, а в добавеното време на срещата заради циничен фал Карлос Франса си изкара втори жълт картон и беше изгонен.

FT / ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 1:2 БОТЕВ ПЛОВДИВ

1:0 Вутов (34-дузпа)

1:1 Минков (39)

1:2 Траоре (50)

Рефер: Валентин Железов (Бургас)

Стадион: "Локомотив" (София)

Съставите на двата отбора:

Локомотив Сф: 1. Бубакар Гайе, 33. Алан Диас, 12. Бруно Франко, 5. Дейвид Малембана, 26. Красимир Милошев – К, 44. Божидар Кацаров, 39. Антонио Вутов, 89. Матеус Дуарте, 29. Станислав Костов, 13. Селсо Рапосо, 11. Карлос Франса

Резерви: 24. Александър Любенов, 7. Александър Александров, 70. Димо Бакалов, 22. Ивайло Найденов, 15. Лука Иванов, 3. Марио Петков, 4. Мики Орачев, 17. Теодор Иванов, 18. Християн Чипев

Треньор: Станислав Генчев

Ботев Пд: 1. Георги Аргилашки, 2. Рой Херман, 4. Виктор Генев – К, 5. Красиан Колев, 7. Лъчезар Балтанов, 15. Джеймс Етоо, 17. Николай Минков, 19. Абдулайе Траоре, 20. Антонио Калдерон, 25. Станислав Работов, 30. Димитър Папазов

Резерви: 21. Мартин Панев, 33. Стефан Смъркалев, 9. Никола Гелин, 14. Константин Павлов, 16. Самюел Акере, 18. Самюел Супрайен, 28. Мартин Христов, 31. Мирослав Георгиев, 74. Мартин Ситев

Треньор: Стефан Стоянов